Hlavní obsah

Nejlepší letiště je v Singapuru, ČSA je druhou nejlepší aerolinkou východní Evropy

Novinky, Lucie Poštolková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejlepší letiště na světě podle čtenářské ankety časopisu Business Traveller se stal Singapore Changi Airport, v Evropě pak letiště Schiphol v Amsterdamu. Nejlepší leteckou společností je British Airways. V kategorii východní Evropy zvítězila společnost LOT, na druhém místě pak ČSA.

Foto: Profimedia.cz

Nejlepší letiště na světě podle čtenářské ankety časopisu Business Traveller se stal Singapore Changi Airport.

Článek

Čtenářská anketa hodnotila nejlepší světové letecké společnosti, letiště, hotely i pozemní osobní dopravce. Klienti nejlépe ohodnotili v kategorii nejlepší letecká společnost British Airways, následovaly Singapore Airlines a Cathay Pacific. British Airways získaly také cenu za Nejlepší business class a cenu jako nejlepší evropská letecká společnost na krátkých tratích (následovány Swiss a Lufthansou). Nejlepší ekonomickou třídu podle ankety provozují Singapore airlines, naproti tomu nejlepší třídu First mají z pohledu zákaznického servisu Emirates.

“Cena Business Traveller Awards je pro nás výjimečnou poctou. Má neobyčejný význam, jelikož jde o hodnocení kvality našich služeb přímo od těch nejpovolanějších, tedy cestujících,” říká Petr Duchek, obchodní ředitel British Airways pro Českou republiku, Slovensko a Polsko.

Nejlepší asijskou leteckou společností se staly Singapore Airlines

První místo v kategorii aerolinie ve východní Evropě získal polský LOT, následovaný Českými aeroliniemi na druhém místě a WizzAirem na třetí pozici. Nejlepší asijskou leteckou společností se staly Singapore Airlines, nejlepší na Blízkém východě jsou Emirates, následováni Qatar Airways. Nejlepší leteckou společností Severní Ameriky byla zvolena United.

V žebříčku hodnocených letišť na světě si nejlépe vedl Singapore Changi Airport, nejlepším letištěm v Evropě poté nizozemský Schiphol. Mezi hotely celosvětově kraloval Four Seasons, v Evropě potom Hilton Hotels and Resorts. Nejlepším hotelem pro business klientelu ve východní Evropě se stal Hilton Prague následován Four Seasons Prague.

Ceny časopisu Business Traveller Awards se udělovaly v Londýně. Magazín vychází po celém světě v deseti různých regionálních mutacích (Velká Británie, USA, Francie, Blízký Východ, Čína, Německo, Dánsko, Maďarsko, Polsko a Afrika). Ceny byly letos vyhlášeny již po jednadvacáté.

Kompletní pořadí Business Traveller Awards
Nejlepší letecká společnost
1. British Airways
2. Singapore Airlines
3. Cathay Pacific
Nejlepší letecká společnost na krátkých tratích
1. British Airways
2. Swiss
3. Lufthansa
Nejlepší letecká společnost na dlouhých tratích
1. Singapore Airlines
2. British Airways
3. Cathay Pacific
Nejlepší třída First
1. Emirates
2. British Airways
3. Singapore
Nejlepší třída Business
1. British Airways
2. Singapore Airlines
3. Cathay Pacific
Nejlepší třída economy
1. Singapore Airlines
2. Emirates
3. British Airways
Nejlepší letecká společnost východní Evropy
1. LOT
2. ČSA
3. WizzAir
Nejlepší letecká aliance
1. Star Aliance
2. oneworld
3. Sky Team
Nejlepší letiště
1. Singapore Changi Airport
2. Hong Kong International
3. Dubai International
Nejlepší letiště v Evropě
1. Schiphol v Amsterdamu
2. Heathrow v Londýně
3. Mnichov
Nejlepší hotelový řetězec
1. Four Seasons
2. Hilton
3. Marriott

Reklama

Výběr článků

Načítám