Hlavní obsah

Mallorca má na opilce mastné pokuty

Právo, Pavel Urban

Středomořská Mallorca vyhlásila boj turistickým opilcům. Ti, kdo se na plážích u největšího města Palma oddávají divokým pitkám, mohou dostat pokutu atakující hranici 1800 eur (46 800 korun). Informoval o tom Guillermo Navarro, který dohlíží v městské správě na bezpečnost a čistotu pláží.

Foto: Profimedia.cz

Němečtí turisti popíjejí sangrii.

Článek

Jak řekl pro server časopisu Der Spiegel, byl nejvyšší čas zasáhnout. „Pláže začaly být hodně špinavé, poseté nedopalky cigaret a odpadky. Dění začalo být příliš vulgární a hlučné, plné neustálého vyřvávání a pijáckých orgií. Bylo také nebezpečné,“ vysvětlil.

„Když mladíci – většinou jde o mladé muže – konzumují za nebývalého horka a spalujícího slunce obrovské množství alkoholu, máme často co dělat s úpaly. Opilci vrávorají, kácejí se, mají nepřítomný pohled a zvracejí. Pak zůstanou ležet na zemi. To není pro děti hezký pohled,“ dodal Navarro.

Začalo to v baru Balneario 6

Jak vysvětlil Navarro, vše začalo před 20 lety v plážovém baru Balneario 6 přezdívaném Ballermann. To se stalo synonymem pro těžce popíjející německé turisty. Mladí návštěvníci si v supermarketu koupili levnou sangriu, vodku a rum, smíchali to v kyblíku s nealkoholickými nápoji a popíjeli brčky. Hit byl na světě.

Správná párty byla ta, kde byl kyblík. Před zhruba pěti lety se ale tato móda rozšířila po celé pláži Playa de Palma, která je šest kilometrů dlouhá.

Navarro označil za největší hříšníky Rakušany a Němce, Angličané jsou třetí. Hned také upřesnil, jaké pokuty podobné turisty čekají.

Foto: DPA

Němečtí turisté v legendárním baru Balneario 6 v Palma de Mallorca usrkávají ze společného kyblíku smíchanou sangrii, vodku, rum a sodu.

„Policisté jsou pečliví. Nejdříve přijde varování. Pokud nepomůže, může následovat pokuta od 50 do 300 eur (od 1300 do 7800 korun). Za opakované přestupky jsou pokuty bolestivější – až 500 eur. A pokud se někdo absolutně odmítne poučit, může to být dokonce až 1800 eur (46 800 korun).“

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám