Hlavní obsah

Na nejdelší britské adrenalinové dráze poletíte nad palmami a deštným pralesem

Novinky, Filip Šára, Lucie Poštolková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britům sice chybí vyšší hory, přesto se sportovních a adrenalinových zážitků nevzdávají. V anglickém hrabství Cornwall postavili pro turisty novou atrakci - britskou nejdelší zip-line dráhu SkyWire. Dráha měří 660 m a kromě vzrušujícího zážitku z jízdy nabízí i úžasný pohled na okolní krajinu. Jestliže nemáte rádi výšky nebo máte dokonce problémy se srdcem, raději byste se měli jedinečnému zážitku vyhnout obloukem.

BEZ KOMENTÁŘE: Největší lanovka v Anglii nabízí nádherný výhled do okolí

 
Článek

Zájemci visí na kabelu, ke kterému jsou připoutáni pomocí bezpečnostních pásů, a mohou se proletět vzduchem rychlostí téměř 50 km/h. Jak zmiňuje server Daily Mail, kdo prokáže odvahu, bude odměněn, zip-line však není pro každého. Na dráhu mohou jen osoby těžší 40 kilogramů, ale nesmí přesahovat váhu 120 kilogramů.

Lidé mladší 18 let musí mít souhlas rodičů či opatrovníků, děti pod 14 let mohou jet pouze s doprovodem. Před jízdou dostanete lékařský dotazník, ve kterém vás podrobně vyzpovídají, aby zjistili, jestli vůbec takový adrenalin snesete. Jedna jízda vychází na 160 korun.

Adrenalin nad skleníkem

Netradiční lanovka jménem SkyWire byla otevřena letos v červenci. Stala se tak další atrakcí vyhledávané turistické destinace Cornish, která se pyšní největším skleníkem na světě. Stojí tam již od roku 2001 a je oblíbeným turistickým cílem. Ve dvou obrovských průhledných stavbách pěstují na sto tisíc druhů rostlin.

Návštěvníci lanovky si tak při jízdě prohlédnou z ptačího pohledu nejen malebnou britskou přírodu, ale také deštný prales a středomořské rostliny, které rostou ve skleníku pod lanovkou.

Nejdelší evropská zip-line dráha v jihotyrolských Alpách měří 3,2 kilometru a návštěvníci si užijí jízdu, jejíž rychlost dosahuje až 90 km/h [celá zpráva ].

Nejadrenalinovější dráha je v Himalájích, kde pojedete necelé dva kilometry rychlostí až 160 km/h [celá zpráva].

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám