Hlavní obsah

Neuvěřitelné snímky pod vodou, kde se lidé perou s nezkrotným živlem

Novinky, Lucie Poštolková

Jak asi vypadá svět, kde vládnou mořské proudy? Málokdo umí otevřít oči ve slané mořské vodě, zvláště v místech, kde velké vlny víří písek. Neuvěřitelné fotografie lidí "bojujících" s vodním živlem se podařilo vyfotit Marku Tipplymu na pláži Bronte nedaleko australského Sydney.

Foto: Profimedia.cz

Plavkyně se snaží dostat nad hladinu.

Článek

Fotograf Mark Tipple se zaměřuje na podvodní snímky už delší dobu. Jeho poslední záběry zachycují plavce v hloubce až čtyř a půl metru pod vodní hladinou. Devětadvacetiletý Mark cestoval podél australského pobřeží a snažil se zachytit momenty, které samotné lidské oko nedokáže.

Foto: Profimedia.cz

Souboj s vodní masou

Foto: Profimedia.cz

"Pořád mě dostávají do kolen různé nálady oceánu, jež se stále opakují. Snažím se je vyfotit. Poslední snímky vznikly na pobřeží v okolí Sydney," řekl pro list Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz
Foto: Profimedia.cz

Muž bojuje se silnými proudy pod vlnou.

Během léta jsou pláže přeplněné lidmi, a tak není nouze potkat někoho pod hladinou. Stačilo jen zadržet dech a čekat na správný moment.

"Několikrát se mnou vlna pěkně trhla, když jsem nebyl připraven, ale i tak vznikly velmi zajímavé fotky," dodal Mark.

Foto: Profimedia.cz

Při focení mu občas překáželo jen příliš velké podvodní pouzdro. V momentě, kdy se chcete dostat nad hladinu, se s ním plave špatně.

"Poté, co moje snímky obletěly svět, mám velkou radost. Někdy jsem ve vodě strávil i šest hodin denně. Což je dost vyčerpávající, zvláště pro oči. Zašlo to tak daleko, že jsem měl k večeru oči podlité krví," dodal. Fotografie vyšly v knize The Underwater Project.

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám