Hlavní obsah

Lidé mohou volit nejlepší turistickou atrakci Česka

Novinky, Lucie Poštolková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od pondělí má veřejnost možnost účastnit se hlasování o nejlepší turistickou nabídku České republiky. Mezi horké favority patří Národní technické muzeum, ale i Muzeum historických toalet a nočníků. Hlasování probíhá na portálu Kudy z nudy až do 30. září 2011.

Foto: Profimedia.cz

Loni lidé dali svým favoritům 60 tisíc hlasů, absolutním vítězem se stal zámek Hluboká.

Článek

Letošní kolo Cen Kudy z nudy přináší několik novinek. „Je to rozdělení do tří hlavních kategorií, kde mají šanci uspět novinky stejně jako osvědčené turistické magnety, ale i zajímavé podnikatelské počiny,“ vysvětluje vedoucí marketingového oddělení Štěpánka Orsáková.

Nominováno je 170 aktivit

Celkem je nominováno na 170 aktivit. Lidé mohou vybírat mezi úplnými novinkami, objekty, které se otevřely po rekonstrukci, nebo naopak mezi tradičními památkami, jako jsou lázně, muzea, hrady a další. Hlasovat můžete zde.

Vylosovaní hlasující získají outdoorové koloběžky, hole pro nordic walking nebo několik desítek cen, které věnovala soutěžící místa. Mezi nimi nechybí vstupenky na speciální prohlídku s kastelánem, rodinné vstupné do muzeí nebo třeba slevy na využití procedur či ubytování.

Cílem soutěže je podpora a oživení domácího cestovního ruchu a motivace českých turistů k cestování po tuzemsku. Loni lidé dali svým favoritům 60 tisíc hlasů, absolutním vítězem se stal zámek Hluboká.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám