Hlavní obsah

Veletrh v Brně nabízí inspiraci, kam vyrazit na dovolenou

Právo, Jan Trojan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náměty a inspiraci k cestování v tuzemsku i zahraničí nabízejí od čtvrtka do neděle tradiční veletrhy cestovního ruchu GO (21. ročník) a Regiontour (20. ročník) na brněnském výstavišti. V prostorách GO prezentují své služby a nové nápady cestovní kanceláře, zatímco expozice Regiontouru provádějí návštěvníka po turistických zajímavostech Česka i Slovenska. Přes celou stovku zahraničních destinací přibližují firmy z jednadvaceti zemí.

Foto: Jan Trojan , Právo

Na brněnském výstavišti se ve středu tvrdě pracovalo na přípravách výstav GO a Regiontour.

Článek

Oba veletrhy potvrzují oživení v turistickém ruchu. Po propadu zahraniční návštěvnosti v roce 2009, kdy do České republiky přicestovalo o devět procent méně turistů než v předchozím roce, se situace v loňském roce zlepšila, meziroční nárůst byl do podzimu pětiprocentní. Původní množství turistů předpokládají odborníci již ve druhé polovině letošního roku.

Novým tématem bude gastronomie

Novým a výrazným tématem je letos gastronomie, připomněl ředitel obou veletrhů Miloň Mlčák. Na veletrhu GO v pavilonu F je otevřena restaurace se specialitami Chorvatska, Itálie, Řecka, Maďarska i Německa. Na Regiontouru v pavilonu P čeká návštěvníky restaurace s tuzemskými krajovými specialitami.

Na obou veletrzích se rovněž výrazně prezentují lidová řemesla a folklór, mezi další novinky patří soustředění jednotlivých témat na jedno místo, pro větší přehled. Návštěvníky jistě osloví i jedinečná výstava více než 400 městských a obecních znaků, vytvořených z odpadových materiálů. Cestovní kancelář Livingstone pořádá souběžně s veletrhy 14. ročník již prestižního festivalu GO Kamera, tentokrát na téma ledové extrémy.

Reklama

Výběr článků

Načítám