Hlavní obsah

Dvanáct nejlepších míst pro líbánky snů

Novinky, Lucie Poštolková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Váháte, kam se vydat na líbánky snů? Podívejte se na dvanáct nejlepších míst na světě, kde vás budou rozmazlovat masážemi na bělostných plážích, či dobrým vínem v útulných restauracích například uprostřed Benátek či Paříži, nebo kde můžete oslavovat úplně sami.

Foto: Profimedia.cz

Líbánky na pláži patří k těm nejromantičtějším.

Článek

Modrobílý ráj Santorini

Snad každý zná modrobílou architekturu ostrova Santorini, který je nejfotografovanějším řeckým ostrovem. Malý ráj vznikl na sopečném kráteru, který dodává ostrovu nezaměnitelný ráz. Zdejší hoteliéři využívají malebnosti ostrova a romantických zákoutí, a zaměřují se právě na páry užívajících si první manželské dovolené.

Italsky vášnivé líbánky v Benátkách

Benátky jsou lehce dostupné svojí vzdáleností, ale finančně nejsou úplně levné. Patří však k tradiční destinaci svatebních cest. Romantická zákoutí, či vyhlášené plavby na gondolách rozněžní každého. O tom, že jsou Benátky městem zamilovaných, svědčí i vítání Nového roku, kdy na náměstí svatého Marka oslavují příchod roku líbáním.

Dubaj, království nejen pro arabské princezny

Arabské království nejmodernější architektury soustředěné v Dubaji láká novomanžele hlavně na dokonalý servis. Teplé klima, písčité pláže s čistým tyrkysovým mořem si získá každého. Jediné mínus, které zamilovaným párům hrozí, je pokuta za líbání na veřejnosti. Dovolená v Dubaji se lehce stane hrou na schovávanou.

Za piráty na Britské panenské ostrovy

Představte si malý ráj uprostřed Karibiku, kde kdysi piráti ukrývali své poklady. Britské Panenské ostrovy jsou pokryté těžce prostupnou tropickou vegetací, a proto jsou ideálním místem pro úkryt pirátských kořistí. Více jak 60 ostrovů lákalo piráty a dnes přitahuje hledače pokladů, potápěče a turisty, kteří touží po klidné a romantické dovolené. Krásné písečné pláže až nápadně připomínají americký film Piráti z Karibiku.

Souostroví Britských panenských ostrovů (zkráceně BVI) se rozprostírá ve východní části Karibského moře, přibližně 80 kilometrů od Portorika. Některé ostrovy jsou zcela neobydlené, přestože je Kryštof Kolumbus objevil už v roce 1493.

Legendy o pirátech jsou stále živé. Připomínají je nejen názvy ostrovů a průlivů podle slavných pirátů, ale i poklady, kterých už tady bylo několik objeveno. Na chvíli se můžete stát piráty hledající poklad i vy. Na ostrovech se prodávají pirátské vlajky a hodně lodí se pod nimi zde plaví. Velkým plusem je, že s sebou nepotřebujete žádné vízum, pokud neletíte přes území Spojených států, a ani se nemusíte očkovat.

Francouzská rafinovanost v Paříži

Není snad lepší představy, než sklenky dobrého vína během teplého večera uprostřed Paříže. Na rohu ulice vyhrává potulný umělec na harmoniku melodie Edith Piaf, a vy posedáváte v kavárně a užíváte si líbánek. Budou vaše kroky směřovat na Eiffelovku, Montmartre nebo do Muzea Orsay?

Malajsie s chutí asijské kultury

Malajsie je jedinečná díky kulturnímu koktejlu - každá etnická skupina si zde udržuje svoje tradice. Proto zde můžete při svém putování ochutnat jak indický, tak čínský, malajský, arabský či anglický styl života. Není tedy divu, že se zde Nový rok slaví hned několikrát, vždy podle kalendáře dané kultury. V Malajsii uvidíte hinduistický chrám vedle pagod nebo kostel vedle islámské mešity.

Díky rozmanité krajině, se můžete opalovat na bílých písečných plážích, zažít napínavé dobrodružství v džungli nebo se vydat do hor. Od listopadu do února zde panuje období dešťů. Pro turisty platí základní pravidlo: na západní pobřeží Malajsie je lepší vycestovat v evropských zimních měsících, na východní pobřeží v letních měsících.

Fidži, kde vás nikdo rušit nebude

Plánujete dalekou cestu, tak abyste byli na líbánkách sami? Pak se vydejte k protinožcům na Fidži. Čistý čas letu zabere 22 hodin, ale trpělivost se zde opravdu vyplatí. Krásná panenská příroda učaruje každého. Turistický ruch se zaměřuje přímo na tajné svatby. Není tedy žádným překvapením, že u většiny hotelů nabízejí svatební obřady.

Italská romantika na Amalfské riviéře

Strmé útesy a romantická zákoutí hornatého jihu Itálie skýtají překrásné výhledy. Amalfská riviéra patří mezi turisticky nejoblíbenější místa, ale řada cestovatelů si cestu sem rozmyslí. Klikaté silnice vyžadují zkušené řidiče. Amalfi je známá díky modro-žluté keramice a citrónovému likéru, které se prodávají na každém kroku. Pohostinství a nátura zdejších lidí příjemně překvapí každého cestovatele.

Vzdálený ráj na Tahiti

Rozsypané tahitské ostrovy pod rovníkem v Jižním Pacifiku leží v moři, které má stále příjemných 26 °C, vzduch průměrně 24,7 °C. Rozkládají se na ploše srovnatelné s Evropou. Všechny ostrovy jsou sopečného původu a patří k nejpozději osídleným místům na zeměkouli. Díky tomu se zde setkáte většinou s luxusními, a tudíž i pěkně drahými resorty. Čtrnáctidenní pobyt s letenkou pod 100 tisíc pořídíte stěží.

Pokud jste však skromní a dostanete se sem mimo rámec organizovaného cestovního ruchu, můžete putovat od ostrova k ostrovu a užívat si skutečně jednoho z posledních rájů na zemi plnými doušky. Na Tahiti se přímo zaměřují na svatební cesty, často se také setkáte s hotely, které mají vlastní svatební kapli.

Thajsko jako země snů

Sníte-li o exotické dovolené prolenošené na krásné pláži, pak vám Thajsko splní vaše sny. Země si uchovala svou osobitost. Země je i dnes z velké části svou atmosférou taková, jako býval někdejší Siam, země bílých slonů a přátelských lidí, neprostupných džunglí a rajských pláží.

V Thajsku moudrý člověk nespěchá a nic neláme přes koleno, neboť ví, že čas je hodnotou velmi relativní. Začíná to jako naše rčení, ale končí to optimističtěji: Co můžeš udělat dnes, můžeš stejně dobře udělat i zítra. Tedy ideální místo pro odpočinek.

Kubánské Varadero ve stylu daiquiri

Varadero - to je dvacet kilometrů dlouhá pláž z jemného bílého písku. Řadí se v mnoha žebříčcích mezi deset nejhezčích na světě. Na pláži a v přilehlých ulicích je k mání všechno, co si člověk může v takovém místě přát. Všechny obvyklé vodní sporty a atrakce, potápěčské základny a školy, firmy, provozující mořský rybolov. Kubánské Varadero je ideálním místem pro sportovce i požitkáře upíjející daiquiri.

Balijská masáž jako sladká tečka

Když se řekne Bali, mnozí si představí balijskou masáž, která je hojně vyhledávanou atrakcí, nebo indonéské pláže a džungli. Méně známá už je bohatá kultura - přes 20 000 hinduistických chrámů a téměř nekonečné oslavy, protože zde se slaví skoro pořád. Možná proto se zde místní stále usmívají.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám