Hlavní obsah

Do Vltavy kvůli závodům v muškaření vypustili deset tisíc pstruhů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

O nadcházejícím víkendu se v Praze na Vltavě uskuteční každoroční závod v muškaření. Organizátoři v minulých dnech vypustili do řeky pět tisíc pstruhů a v pátek ještě jednou tolik. Akci s názvem Orvis Cup doplní hudební, divadelní a kulinářská show.

Článek

Pátý ročník závodu odstartuje v sobotu v 9:00 ve vodách v okolí Střeleckého ostrova. Výsledky budou vyhlášeny v neděli v 16:00. Pořadatelé očekávají asi sedm desítek účastníků z Česka, Slovenska, Německa, Chorvatska a dalších zemí. V minulých ročnících se na Vltavě utkalo i přes sto závodníků. Pořadatelé ale museli letos kvůli vyššímu průtoku vody ve Vltavě počet účastníků omezit.

Vltavou v hlavním městě podle Voráčka v minulých dnech protékalo až 300 metrů krychlových za sekundu, obvyklý průtok přitom dosahuje jen 80 kubíků za sekundu. "Při takové hladině vody je náročné udržet loď. Proto se letos bude chytat z ukotvených lodí," uvedl Voráček.

Novinkou je podle něj také to, že se závodníkům budou počítat jakékoliv úlovky, tedy nejen do řeky speciálně vypuštěné pstruhové a lososové ryby jako v minulosti. Účastníci tak mohou chytat i čistě domácí ryby, například kapry.

Do Vltavy organizátoři kvůli závodu v minulých dnech vypustili 5000 ryb, stejný počet byl vysazen ještě před závodem. Podle Voráčka ale zřejmě kvůli většímu proudu budou v současnosti některé ryby už v Labi.

Pro nezávodící je připraven doprovodný program. Jeho součástí bude kuchařská show, škola muškaření, hry, soutěže a výtvarné dílny pro děti i hudební a divadelní představení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám