Hlavní obsah

Ve Skiareálu Lipno začali zasněžovat sjezdovky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lipno nad Vltavou

Ve Skiareálu Lipno ve středu v noci spustili provozovatelé na čtyřicet zasněžovacích děl. Využili tak ochlazení, když před půlnocí klesla teplota vzduchu k minus třem stupňům Celsia.

Článek

Podle ředitele společnosti Lipno Servis Luboše Krejsy zatím počasí není na zasněžování ideální, protože na vrcholcích panuje inverze. Pokud ale mrazivé noci vydrží, budou v zasněžování pokračovat. Zasněžit sjezdovky v největším lyžařském areálu na jihu Čech jsou schopni během pěti mrazivých dní.

Moderní snowpark a snowcrossová dráha

Pro návštěvníky skiareálu letos zmodernizovali snowpark a připravili zábavnou snowcrossovou dráhu. Provozovatelé počítají i se zprovozněním jedenáctikilometrové bruslařské dráhy a úpravou 40 kilometrů stop pro běžkaře. Loni do modernizace areálu investovali 200 miliónů korun, letos další tři milióny korun.

Díky bonusu by dospělí lyžaři mohli v hlavní sezóně ušetřit 490 a mládež do 18 let 340 korun, tedy hodnotu celodenního skipasu. Z loňských statistik návštěvnosti vyplývá, že by tato novinka mohla zpříjemnit pobyt na Lipně až 20 procentům z loňských 180 000 návštěvníků. Věrnostní systém je určen především Jihočechům, kteří během loňské zimy patřili k nejvěrnějším zákazníkům.

Skiareál Lipno nabízí 7,5 kilometru zasněžovaných sjezdovek, kde se o přepravu starají tři čtyřsedačkové lanovky a tři pohyblivé koberce, snowpark se zábavnou, 800 metrů dlouhou snowcrossovou dráhou, večerní lyžování a také moderní výukové hřiště pro děti. Návštěvníci mají k dispozici bezplatné parkoviště pro 650 aut a 20 autobusů. Areál nabízí celkem 12 volnočasových služeb.

Reklama

Související články

Z Kilimandžára mizí sněhová pokrývka

Sněhy na Kilimandžáru, které v jedné ze svých povídek zvěčnil i Ernest Hemingway, by brzy mohly být minulostí. Podle nejnovějšího výzkumu vědců Ohijské státní...

Sněhové přívaly zabíjely v Číně

Nejméně osm obětí si vyžádaly přívaly sněhu na severu Číny. Jsou největší za posledních 50 let. Postižena je i čínská metropole Peking. Sněhová kalamita působí...

Výběr článků

Načítám