Hlavní obsah

Hrůza a zrůdnost čekají návštěvníky Frankensteinova hradu

Novinky, Barbora Vaníčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Děs, hrůza, zrůdnost a napětí. Pokud vás všechno tohle láká, vydejte se na Frankensteinův hrad nedaleko německého Frankfurtu. Zažijte zde show plnou hrůzy, tradičně se tady totiž pořádají Halloween party, při nichž se vás zmocní ta nejšpinavější a nejodpornější monstra.

Článek

Starý hrad, který se nachází 30 kilometrů jižně od Frankfurtu, proměnili již před třiceti lety američtí vojáci v obrovské jeviště nezapomenutelného děsu. Na 3000 metrech čtverečných se pohybuje na 80 nepříjemně (pro někoho je to naopak žádoucí) reálných příšer. Nestačíte se ani nadechnout a jste připoutáni na pranýř, bičováni nebo se za vámi právě zaklaplo víko ztrouchnivělé rakve.

Foto: Reuters

ÚTERÝ: Nedaleko Frankfurtu se nachází Frankenstainův hrad kde připravují různá mučení pro Halloween party.

Foto: Reuters

Číhají všude...

Na osmi jevištích uvidíte šílené mučící techniky, procesy s čarodějnicemi, popravu zločince a mnohé další libůstky. Všude se pohybují druidové a vampíři a nikdy si nemůžete být tak úplně jisti, že vás někdo zezadu nepopadne za krk. Na čarodějném hřbitově vstávají z hrobů zombie a vůni lidské krve do svých prašivých čumáků sají vlkodlaci.

V Prašné věži zase neuniknete nechutnému pocitu ze středověkého vězení nacpaného nářadím vykonávajícím útrpné právo. Celou show můžete na hradě zažít do 8. listopadu. Po příšerných zážitcích se v můžete trochu zmátořit v podhradí u dobrého jídla a pití. Sem už příšery přístup nemají.

Foto: Reuters

Vyzkoušejte, jak se leží v rakvi.

Foto: Reuters

Někdo se nebezpečí brání smíchem.

Foto: Reuters

Často musíte bojovat o to, aby vám zůstala hlava na krku.

Přečtěte si také: Zanzibar voní čerstvým kořením
Když navštívíte plantáž, kde se pěstuje třeba skořice, pepř, muškátový ořech, hřebíček…, většinou poprvé v životě uvidíte, jak doopravdy vypadá to, co doma kupujete v barevných sáčcích. Pronikavá vůně pozoruhodných plodů se nese nad velkou částí ostrova a dotváří nefalšovaný pocit exotiky.Více se dočtete ve Víkendu, páteční příloze deníku Právo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám