Hlavní obsah

Nevšední hotely na stromě, v plující vzducholodi i ledové jeskyni

Novinky, Famous, Lucie Poštolková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kreativní mysl architektů nezná meze, a pokud se nadchnou pro nějaký nápad, dotáhnou ho až do konce. Cestovatelé hledající adrenalin se tak mohou ubytovat například v plující vzducholodi, úkrytu na stromě v hlubokých lesích Švédska nebo ledovém paláci v Laponsku.

Článek

Manned Cloud, hotel jako vzducholoď

Vzducholoď ve tvaru velryby vytvořila francouzská ONERA. Vzdušné plavidlo slouží jako netradiční hotel pro náročnou klientelu. Kapacita dosahuje až 40 lůžek.

Průměrná rychlost vzducholodi se pohybuje okolo 130 km/hod, přičemž maximální rychlost dosahuje 170 km/hod.

Hotel poskytuje veškerý možný servis, jako restauraci, knihovnu, fitness nebo lázně. Pro větší komfort klientů je v horní části zbudován prostor na opalování.

Ledový hotel 

Ložnice připomínají iglú člověka. V pokojích najdete výjevy laponské výtvarné kultury, které jsou vytesány přímo do ledových zdí. Spí se na ledových postelích, k dispozici jsou spacáky do mrazu a flaušové polštáře a deky. Ráno hosté dostávají šálek horkého brusinkového džusu. A pro choulostivějšího návštěvníky jsou přichystány dva vyhřívané pokoje v podzemí.

Hotel vyrobil z hromady ledu tým patnácti ledových sochařů, kteří prací na něm strávili tři týdny. Každý pokoj je vyzdoben ornamenty vyřezanými do ledu a osvětlen pestrobarevnými světýlky. Rovněž bar a restaurace jsou vytesány ze zmrzlé vody.

Hotýlek se nachází ve Sněžné vesnici poblíž finské Kittily. Hotel se musí každý rok na počátku zimy znova postavit, vytesat a otevřít. Na jaře ho totiž sluneční paprsky dlouhého dne roztopí. Loni vznikl hotýlek už poosmé.

Hotel na stromě

Hotel na stromě najdete na severu Švédska blízko malé vesničky Harads. Původní nápad bylo vytvořit úkryt na stromě. Lehká konstrukce z aluminia zavěšená na kmeni stromu má tvar krychle (4x4x4 metrů). Fasáda je pokrytá zrcadlovitým sklem, které odráží světlo z okolí a oblohy a vytváří tak maskovaný úkryt. Celý interiér je vytvořen z překližky a okna nabízejí výhled o 360 stupních.

Koncept hotelu na stromě se věnuje (střetává) rostoucímu zájmu o život v čisté přírodě a eco turismu, kde se lidé mají možnost pobývat uprostřed přírody ve Švédsku. Služby hotelu na stromě poskytují útočiště pro dvě osoby: dvoulůžko, malá kuchyňka a koupelna, obývací pokoj a terasu na střeše. Přístup do kabinky je po provazovém žebříku nebo provazovém mostě z vedlejšího stromu.

Hotely bude obhospodařovat Brittas Pensionat, malý hotel poblíž, který bude zásobovat hotýlky na stromech a bude nabízet další služby a případný servis. 

Na projektu se v současné době pracuje. Klienti si mohou naplánovat pobyt v prvních šesti kabinkách, které by měly být kompletně dokončené na konci letošního roku.

Anketa

Který hotel vás nejvíce láká?
Hotel na stromě
27,4 %
Vzducholoď
63,9 %
Ledový hotel
8,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2660 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

OBRAZEM: Nejluxusnější minihotely světa

Pokud vás nelákají luxusní obří hotely a hledáte raději klid a soukromí, tak možná oceníte výběr deseti minihotelů, které mají maximálně 20 pokojů či apartmá....

Výběr článků

Načítám