Hlavní obsah

Avantgardní divadelní show v rakouských Alpách oživí legendu o Hannibalovi

Novinky, Lucie Poštolková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sölden, Ötztal, Rakousko

Pokud se budete 24. dubna pohybovat v Rakousku, neměli byste vynechat nevšední divadelní představení o Hannibalovi. Už desátým rokem v rakouském Söldenu ožívá legenda o tomto nejslavnějším stratégovi, kde nechybí padající laviny, vrtulníky, rolby v roli slonů a ohňostroje.

Článek

Velké představení začíná v pátek 24. dubna od 19.30 hodin. Avantgardní divadlo se odehrává přímo na ledovci Rettenbach, představuje historické fakta o druhé Punské válce, ve které kartáginský vojevůdce Hannibal přechází se svojí armádou Alpy, aby dobyl Řím a porazil tak Římské impérium.

Příběh Hannibala

V roce 218 před naším letopočtem přešel Hannibal Alpy s armádou skládající se z 60 000 afrických, keltských a španělských žoldnéřů, s mnoha tisíci koňmi a 37 slony. Po vpádu na Apeninský poloostrov přemohl několik římských armád v sérii bitev, z nichž nejslavnější jsou jeho vítězství u Trasimenského jezera a u Kann. Na stranu Hannibala poté přešlo druhé největší italské město, Capua, spolu s většinou jižní Itálie.

:. Rolby v roli slonů

FOTO: Ötztal Tourismus (Jürgen Skarwan)

Přímého útoku na udatně bráněný Řím se však Hannibal neodvážil, nejspíš kvůli chybějícím obléhacím strojům a nedostatečnému zásobování. I přesto více než deset let úspěšně bojoval proti Římskému impériu, dokud se římské legie nevzpamatovaly a nezaútočily přímo na sever Afriky na Kartágo.

Následně se Hannibal musel vrátit, aby pomohl obléhanému Kartágu. Zde nakonec podlehl římskému generálovi Scipionu Africanovi v bitvě u Zamy. Několik let po porážce ve druhé Punské válce byl Hannibal svými politickými soupeři v Kartágu přinucen k odchodu do vyhnanství. V roce 183 před naším letopočtem spáchal raději sebevraždu, než aby padl do zajetí Římanů.

:. Záznam z avantgardního divadla Hannibal

Divadlo ve třech tisících metrech nad mořem

Nevšední divadlo probíhá ve 3 000 metrech nad mořem přímo mezi alpskými vrcholky. Organizátoři chtěli především zvednout hlavy (oči) návštěvníků k horám. K tomu přispívá i více než 500 herců a asistentů, kteří se zapojují do celé show.

:. Rolby jako armáda slonů

FOTO: Ötztal Tourismus (Jürgen Skarwan)

:. Vylodění Hannibala

FOTO: Ötztal Tourismus (Jürgen Skarwan)

Vstupenky na Hannibala

Na stání

  • pro dospělé za 35 euro
  • pro děti 20 euro

Lístky na sezení 47 euro na osobu

Všechny zahrnují v ceně také dopravu na ledovec. Zájemci pro VIP zónu, která zahrnuje i občerstvení kartáginského bufetu, si připraví 109 euro.

:. Vylodění Hannibala

FOTO: Ötztal Tourismus (Jürgen Skarwan)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám