Hlavní obsah

Socha Krista v Riu de Janeiro bude mít konkurenci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SAO PAULO

Proslulá socha Ježíše Krista Spasitele na vrcholu hory Corcovado nad Riem de Janeiro bude mít konkurenci. Málo známé brazilské město Sertaozinho, které prosperuje díky cukrové třtině, hodlá vztyčit sochu Krista o 19 metrů vyšší než je socha Ježíše Krista v Riu de Janeiro.

Foto: Profimedia.cz

Socha Ježíše Krista Spasitele nad Rio de Janeirem

Článek

Socha Krista v Sertaozinho severozápadně od Sao Paula bude spolu s piedestalem o výšce 39 metrů vysoká 57 metrů, napsal brazilský deník Folha de Sao Paulo. Věhlasná socha v Riu, shlížející na město s nádhernými plážemi, měří 30 metrů, ale vzhledem k mnohem nižšímu podstavci ční "jen" do výše 38 metrů.

Město Sertaoziho se chce zviditelnit

"V žádném případě nechceme předstírat velkolepost, myslíme na to jak se zviditelnit," prohlásil Nerio Costa, starosta města ležícího 330 kilometrů od Sao Paula. Městští radní doufají, že se jim sochu za 1,5 miliónu realů (13 miliónů korun) podaří odhalit o Velikonocích.

Ale nedůvěřivci, kteří podezírají město Sertaozinho s pouhými 100 000 obyvateli, že se snaží soupeřit s nejpopulárnější brazilskou turistickou destinací Riem, mají ještě další argument. Zemědělské město se pyšní také umělou, asi 150 metrů dlouhou pláží na břehu jezera, kterou vybudovalo nákladem asi osm miliónů realů (70 miliónů korun), píše list.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám