Hlavní obsah

České hory čeká o víkendu invaze lyžařů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První velkou letošní invazi lyžařů čekají o víkendu horská střediska v Česku, především v Krkonoších. Už ve čtvrtek využila možnosti vyzkoušet sníh ve Špindlerově Mlýně dobrá tisícovka lyžařů.

Foto: Vladislav Prouza , Právo

Možnosti prvního sněhu využila ve Špindlu možná tisícovka lyžařů.

Článek

Řada návštěvníků přijela i z Polska díky volným hranicím. „Cena u vás sice vychází o něco dráž, zato délkou a úpravou sjezdovek i vybaveností skiareálů jste v jiném století,“ konstatoval jeden z polských lyžařů.

„Pojede nadále čtveřice lanovek a vleků. Parkoviště jsou připravená. Sjezdovky pokrývá okolo čtyřiceti centimetrů technického a přírodního sněhu,“ přiblížil ředitel Skiareálu Špindlerův Mlýn Jiří Beran.

Lysá hora jako jediné místo s přírodním sněhem

„Na víkend jsme připravili skoro pět kilometrů sjezdovek včetně jedné z nejdelších v Česku, Černohorské, a třicet kilometrů běžeckých tratí,“ doplnil ředitel janskolázeňské společnosti Mega Plus Petr Hynek. Vleky a lanovka na Hnědý vrch pojedou od sobotního rána v Peci pod Sněžkou.

V centrálním Krušnohoří pojede lanovka a vlek pod sjezdovkami Dámská a Pařezovka v areálu na severní straně Klínovce. Na Božím Daru sjezdovky za hotelem Prahou a v areálu Novako.

V pátek se rozjely vleky také ve Skiareálu Špičák na Šumavě, kde je na vrcholu 45 cm sněhu, v Lyžařském areálu Zadov v části zvané Kobyla je naplánován rozjezd čtyřsedačkové lanovky. V Beskydech zahajuje novou sezónu ski areál v Mostech u Jablunkova a také v areálu Mezivodí.

Lysá hora bude zřejmě jediným místem, kde si lyžaři užijí přírodního sněhu. „Lyžařskou sezónu na jižní sjezdovce odstartujeme v sobotu od 9 hodin,“ řekl Právu provozovatel Břetislav Klimánek.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám