Hlavní obsah

Španělské letovisko zakazuje v noci na pláži alkohol

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MADRID

Španělské letovisko Benidorm na jihovýchodě země, se rozhodlo od pondělí 24. listopadu zakázat noční pitky na plážích. Město Benidorm přijalo celkem 74 nařízení upravujících chování rekreantů na svých pěti plážích. Za prodej a požívání alkoholu na pláži město stanovilo pokuty až do výše 750 eur (téměř 19 000 Kč).

Foto: Profimedia.cz

Na pláži Benidorm jsou omezeny také míčové hry v noci i ve dne

Článek

"Jen v srpnu jsme museli na plážích zadržet více než 350 osob, které pod vlivem alkoholu narušovaly veřejný pořádek," sdělil agentuře AFP zástupce městské rady.

Benidorm, před 50 lety tichá rybářská vesnička, je dnes zaplněn hotely a levnými apartmány, nesčetnými bary a diskotékami. Každé léto sem přijíždějí méně majetní turisté ze severní Evropy, kteří se většinou ve dne opalují a v noci pořádají pitky.

Na pláži se nesmí sedat, vařit ani zapalovat ohně

Podle městského nařízení se od půlnoci do sedmi hodin ráno na plážích nesmí sedat, vařit ani zapalovat ohně, aby mohly být pláže vyčištěny před ranním příchodem rekreantů.

V noci je možno se na plážích procházet, ale před sedmou hodinou ranní si nelze rezervovat místo na pláži. "Někteří lidé přicházejí už v pět hodin ráno a zapichují si tu svůj slunečník," vysvětlil zástupce městské rady.

Od pondělka platí také omezení míčových her, a to v noci i ve dne. Provozovat se mohou jen v místech k tomu určených.

Reklama

Související témata:

Související články

Kvalitu pláže poznáte podle modré vlajky

Nevíte kam na dovolenou? Chcete si být jisti, že jste si vybrali místo s opravdu čistou pláží a mořem? Pro výběr letní dovolené vám může být užitečným...

Výběr článků

Načítám