Hlavní obsah

VIDEO: V Mnichově vypukne svátek piva Oktoberfest

Právo, Bohuslav Borovička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MNICHOV

Zvoláním o’ zapftis, kterému samotní Němci kromě Bavorů sotva porozumí, začíná největší světová pivní slavnost Oktoberfest v Mnichově. V sobotu 20. září ve 12 hodin bude na louce Theresienwiesen naražen první pivní sud festivalu.

Článek

Návštěvníci se mohou těšit na speciální silné 13 % pivo od velkých mnichovských pivovarů a na pochoutky k pivu se hodící – různé druhy klobás, grilované ryby na špejli tzv. Steckerlfisch a jiné dobroty.

Původ festivalu se datuje již do roku 1810, kdy probíhaly velkolepé svatební oslavy prince Ludvíka (později známého jako Ludvíka I. Bavorského) a princezny Terezy ze Saska-Hildburghausenu. Letošní pivní slavnosti potrvají do 5. října.

Kuchaři v Erfurtu

Dva týdny poté, 19. až 22. října, mohou zájemci pokračovat v hodování v Erfurtu. Do veletržní haly vpochoduje kolem 1600 kuchařů a kuchařek z více než 40 zemí světa. Slavný úvod Pochod národů patří k největší a nejznámější podívané kuchařského umění na světě. Tuto show je možné v Německu zhlédnout každé 4 roky.

Všechny zúčastněné státy se utkají v různých týmech v soutěži národních družstev, národních družstev juniorů, družstev hromadného stravování, jednotlivců a jiných disciplínách.

Návštěvníci mohou být při soutěžích přítomni a samozřejmě ochutnat všechny kuchařské delikatesy.

Reklama

Související témata:

Související články

Nad Rýnem zní opět klasická hudba

Podzim nad Rýnem se tradičně nese ve znamení hudby. Ten, kdo si opravdu pospíší, může ještě stihnout již čtvrtý ročník festivalu Kölsche Musik Nacht (Kolínská...

Výběr článků

Načítám