Hlavní obsah

O víkendu v Praze vyvrcholí cestovatelský a gastronomický veletrh

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V prostorách pražského holešovického Výstaviště ve čvrtek započaly 17. veletrh cestovního ruchu Holiday World, 2. gastronomický veletrh Top Gastro a také festival pro golfové nadšence Golf World Prague. Ve čtvrtek a pátek je veletrh určen pro odborníky a novináře, o víkendu pak pro širokou veřejnost.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Typických krojů či historického oblečení uvidíte více než dost.

Článek

Veletrh cestovního ruchu nabral letos obrovských rozměrů. Pokud cestujete rádi po České republice a přilehlém okolí, tak budete doslova nadšeni. Obrovské množství menších i větších měst či oblastí se totiž rozhodlo svůj region představit širší veřejnosti. Na stáncích se vám dostane velkého množství brožurek a v některých případech například i ochutnávek typického produktu.

Stále jednoznačně platí, že kdo zaujme, tak vede. Připravte se tedy na klasickou hudbu daných regionů, nápadité ochutnávky, menší soutěže či například prosívání kamínků ve snaze najít titěrné české granáty (nečekaně projekt související s Českým rájem a Turnovem).

Možnost představit své portfolio českým zákazníkům využilo velké množství cestovních kanceláří, přičemž narazíte i na německé, polské či jiné zahraniční CK.

Ochutnávky, ochutnávky a ochutnávky

Na gastronomickém veletrhu Top Gastro je připraveno pro hosty obrovské množství ochutnávek vín, pivovarů, pálenek, medovin a mnohých dalších alkoholů. Není tak divu, že stánek s domácími zabijačkovými pochoutkami přímo před vstupem do hlavního pavilónu Top Gastro nemá o hosty nouzi. Mastný podklad je totiž pro ochutnávky bez nadsázky potřeba.

Stejně tak můžete na veletrhu objevit nabídky firem specializovaných na kuchyňské spotřebiče, nádobí a další vymoženosti, které se ve vaší kuchyni či baru jistě neztratí.

Ve stejných dnech probíhá na Výstavišti také veletrh určený pro golfové nadšence Golf World Prague.

Během čtvrtku a pátku je vstupné na veletrhy vysoké, tyto dny jsou totiž opravdu zejména pro odborníky. V sobotu a neděli zaplatíte za vstup na všechny tři veletrhy 140 Kč, pokud oželíte veletrh Holiday World tak pak jen 80 Kč.

Reklama

Výběr článků

Načítám