Hlavní obsah

V Salt Lake City vás fronty na vleky nečekají

Novinky, VIPmag

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezi městem Salt Lake City a obrovským slaným jezerem, které mu dalo jméno, třicet minut až hodinu jízdy od mezinárodního letiště, se nacházejí lyžařská centra jako Alta, Snowbird, Sundance, Beaver Mountain a půl tuctu dalších. Dle serveru Calgary Herald zaručují všechna střediska silnou vrstvu prašanu a krátké fronty na vleky.

Foto: Profimedia.cz

Alta je střediskem pouze pro lyžaře. Snowboardisté mají vstup zakázán.

Článek

Většina lyžařů se ubytovává mimo město. Salt Lake city je totiž nechvalně známé pro nedostatek nočního života. Naproti tomu střediska jako Park City jsou elánu plná a nabízejí mnoho příležitostí k večerním radovánkám pro všechny, kteří nejsou příliš unavení z čerstvého prašanu dosahujícího až po pás.

Každé středisko nabízí něco specifického. Alta a Snowbird jsou na míru šité pokročilým lyžařům. Park City a Park City West nabízejí bohatý noční život a rozmanitý terén stejně jako Sundance.

Alta – tradiční lyžování v Utahu

Alta je nejstarším a nejtradičnějším lyžařským střediskem ve státě Utah. Táhne se do vzdálenosti pěti kilometrů a převýšení je zde přes půl kilometru. Kombinace sněhového poprašku a lesních cest činí z resortu vhodné místo pro skupiny s rozdílnými lyžařskými schopnostmi. Ideální je zde především jarní lyžování a speciální cenové balíčky jsou navíc velmi výhodné.

Snowbird – Alta s nočním životem

Necelé dva kilometry od střediska Alta se nachází Snowbird. Zdejší nadčasové centrum Plaza, postavené z betonu a skla, na první pohled vyvolává dojem špičkových technologií. Terén sjezdovek je ze čtyřiceti procent určen zejména pro pokročilé lyžaře, ale nachází se tu i pěkné otevřené louky vhodné pro začátečníky. O horlivé a vášnivé lyžaře se pak postarají sněhové boule a Peruánská rokle (Peruvian Gulch).

.: Salt Lake City hostilo v roce 2002 olympijské hry. Takto vypadal celý areál.foto: Profimedia

Během týdne mohou být zdejší sjezdovky poměrně volné. Experti nebo velmi bohatí si navíc mohou rezervovat lyžování s vysazením z helikoptéry, a tak si vychutnat absolutně netknutý čerstvý sníh.

Sundance – volba Roberta Redforda

Sundance, středisko Roberta Redforda, nabízí tiché lyžování. Zdejší sjezdovky se zaměřují na vážné lyžaře, kteří si vychutnávají náročné terény. Ubytování a restaurace jsou rozumné v ceně i kvalitě. Nejbližším městem je Provo, je to však velmi klidné až mrtvé místo. Možná právě proto se vám tu může stát, že pojedete na vleku vedle Roberta Redforda. A navíc, kdo z poctivých a vytrvalých lyžařů může probdít celou noc kdesi v baru?

.: Neomezený prostor, přesně to Salt Lake City nabízí.foto: Profimedia

Park City – chuť divokého západu a divokých sjezdovek

Park City a Park City West jsou střediska vzdálená od Salt Lake city pouhých 30 minut. Nabízejí kvalitní sníh a více slunečných dní než mnohá střediska ve Skalistých horách. Sjezdovky jsou z osmdesáti procent určeny pro středně pokročilé až vynikající lyžaře, ale velikost oblastí stále nabízí mnoho možností i pro začátečníky. Hlavní přednost se pohybuje spolu se sluncem, takže na úplném začátku sezóny si vychutnáte čerstvý prašan a na jaře pak mírný zrnkovitý sníh.

Naleznete tu několik tuctů ubytovacích zařízení v pěší dostupnosti od sjezdovek a více barů, diskoték a salónků, než je kdokoli schopen navštívit během týdne. To vše činí z tohoto cenově přijatelného střediska vhodné místo jak pro rodinu, tak pro jedince, kteří si rádi užívají.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám