Hlavní obsah

Egypt vybuduje další letoviska, chce více turistů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na dvou dosud turisticky málo dotčených sinajských poloostrovech Taba a Nuweiba v Egyptě vyrostou nová velká turistická letoviska. Egypt se snaží zvýšit příjmy z turistického ruchu a tak egyptské Ministerstvo pro cestovní ruch plánuje přeměnu těchto dvou oblastí v nové velké turistické regiony.

Článek

Tato nová letoviska budou jistě hojně využívat i čeští turistém, jelikož  zájem českých turistů  se postupně přesouvá od tradičního Chorvatska ke vzdálenějším destinacím ve Středozemním moři.

Důvodem je stoupající životní úroveň českých občanů a také fakt, že v Chorvatsku již na dovolené prakticky všichni byli, je tedy zájem o poznávání dalších vzdálenějších destinací.

A právě Egypt tak patří z hlediska českých turistů k nejpopulárnějším zahraničním destinacím, vloni se umístil na šestém místě českého žebříčku popularity a i letos strávilo dovolenou v Egyptě kolem 250 tisíc českých občanů. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám