Hlavní obsah

V bývalé kůlně platí: Kdo najde bar, ten se poměje

Novinky, Jana Nesvadbová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Starou kůlnu lze upravit různým způsobem. Ten, pro který se rozhodli Suzi a Tom Stroverovi z města Southbourne ve Velké Británii, patří ovšem k nejnápaditějším. A upřímně, dost možná i k nejvíce inspirujícím. Vytvořili v ní totiž skrytý bar včetně krbu!

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pár si vybudoval doma za falešnou zdí tajný barVideo: AP

 
Článek

Suzi a Tom bydlí ve svém domě v anglickém hrabství Dorset už zhruba osm let. A dlouhou dobu přemýšleli, co si počít se starou kůlnou vzadu na zahradě. Pak ale přišel impulz v podobě pořadu televizní stanice Channel 4 Úžasná místa George Clarka.

Po zhlédnutí jednoho dílu v roce 2018 na to kápli. Udělají z ní místo pro venkovní vaření a grilování. Její vnitřek pak zařídí jako víceúčelovou místnost se skrytým barem.

Oba manželé, čtyřicátníci, jsou velmi zruční a nadšení kutilové, a tak se do přestavby pustili sami a také si bar celý sami, kousek po kousku, vyrobili. Vnitřek kůlny je nyní světlý a vzdušný. Uprostřed je rozvinutá podložka zvoucí k uvolnění, meditaci a třeba i pár cvikům jógy.

Zadní čistě bílá stěna pak neprozrazuje nic z toho, co se ukrývá za ní. Stačí ji ale otevřít jako veliké dveře a člověk se nestačí divit.

Jak předvádí ve videu Tom, z tajného úložiště vyjede hezký dřevěný barový pult, za nímž jsou uložené i dvě barové židličky. Za barem je pak nejenom elegantní plynový krb, ale především veškeré barmanské vybavení počínaje zásobou alkoholu přes potřebné nádobí až po barmanské pomůcky.

Domek i s efektním bazénem si muž v džungli postavil takřka holýma rukama

Tipy a trendy

Tím ale kouzla v této malé místnosti nekončí. Velmi rychle se totiž promění i další její zařízení. Spodní část komody je pojízdná a rychle ji lze přemístit tak, aby posloužila jako lavice, křesílko od okna se trochu poodtáhne a zrcadlo na zdi s trochu vyšším dřevěným rámem se sklopí, takže je z něj stolek.

Skrytý bar tak hezky doplňuje venkovní kuchyni s posezením, která k původní kůlně přiléhá. Když se venku pokazí počasí, nebo je zima, stačí se přemístit do bývalé kůlny, zatáhnout za stěnu a může se v popíjení dál pohodlně pokračovat.

Anketa

Hodil by se vám doma také podobný bar?
Ano, to by bylo prima!
61,2 %
Asi ano.
5 %
Nevím.
2,6 %
Spíše ne.
4,2 %
Ne, k ničemu by nám nebyl.
22,3 %
Už takový máme.
4,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 735 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám