Hlavní obsah

Akumulátorová technika se na zahradě neztratí

Právo, Gisela Růžičková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Akumulátorové nástroje pro práci na zahradě nabízejí srovnatelnou kvalitu jako výrobky benzínové či elektrické. Kromě silného výkonu a pohodlné manipulace mají i propracovanou ergonomii a vysokou efektivitu.

Foto: Stihl

S novým akumulátorovým vyžínačem Stihl FSA 56 (4190 Kč bez nabíječky a akumulátoru) budeme pracovat s vysokým výkonem a přesností díky nízké hmotnosti, ale i vyžínací hlavě o průměru 280 mm, měkké nastavitelné rukojeti a automatickému nastavování struny.

Článek

Obava z nízkého výkonu těchto výrobků je zbytečná. Vyměnitelný akumulátor poskytuje silný výkon a dostatečně dlouhou dobu provozu na to, aby se zvládly veškeré potřebné práce.

Při plném nabití zaručují některé akumulátory pracovní dobu až 75 minut. Akumulátorovou baterii lze snadno rychle nabít, při jejím úplném vybití trvá nabíjení baterie přibližně 3 hodiny.

Foto: Gardena

Gardena akumulátorový vyžínač ComfortCut Li 18/23R (3990 Kč) je vhodný pro sekání dlouhých okrajů trávníků a těžce přístupných oblastí. Vyměnitelný lithium-iontový akumulátor poskytuje silný a dlouhotrvající výkon.

Efektivní a praktickou výhodou je možnost měnit baterii mezi různými druhy nářadí – jeden typ akumulátorové baterie lze totiž použít i k dalším produktům od stejného výrobce.

Pokud máme např. dvě baterie, snadno si během práce jednu nabijeme a pak ji pouze vyměníme za tu vybitou. Tak si práci zefektivníme, ušetříme čas a přístroje budou stále připraveny k použití.

Uživatelský komfort

Další předností akumulátorových výrobků je jejich hmotnost, která je výrazně nižší než u benzínových výrobků. Pracovat s nimi tak mohou pohodlně i ženy či starší lidé bez zbytečného namáhání.

Foto: Mountfield

Prořezávač větví AAS 2420 s moderní akumulátorovou baterií nepotřebuje elektrický kabel. Na jedno nabití můžete v klidu pracovat až jednu hodinu. Umožní řezání až do výšky 3,5 m.

Akumulátorové výrobky mají propracovanou ergonomii a nízké vibrace, společně s nízkou hmotností tak nabízejí snadnou manipulaci a příjemné používání.

Při práci s akumulátorovými výrobky se navíc nemusíme starat o skladování benzínu a ani rozsah naší práce není limitován délkou elektrického kabelu.

Nízká hlučnost

Příjemným benefitem aku výrobků je i jejich nízká hlučnost při práci. Tu ocení nejen profesionálové, ale i majitelé rodinných domů, kteří pracují na zahradě i o víkendu, aniž by rušili své sousedy.

Snadná údržba

S akumulátorovými výrobky odpadají starosti o správné namíchání palivové směsi či skladování benzínu. Navíc jsou všechny výrobky z akumulátorové řady šetrné k životnímu prostředí díky absenci přímých emisí.

Lehká a výkonná aku sekačka

Akumulátorová sekačka v sobě spojuje některé výhody elektrické a benzínové sekačky. Především velice snadnou obsluhu, údržbu, žádné napájecí kabely a relativně tichý chod bez emisí. K dispozici jsou akumulátorové sekačky rotační, vřetenové, strunové i robotické.

Foto: Al-Ko

Sekačka Moweo 46.5 Li SP (19 490 Kč včetně dvou akumulátorů a nabíječky) představuje nejmodernější technologie v oblasti aku zahradní techniky. 36V akumulátor s kapacitou 4 Ah si poradí i s pozemkem do 500 m2. Mimořádná šířka záběru 46 cm, pohon kol.

Plotostřih v aku provedení

Živé ploty a okrasné keře potřebují pravidelný střih a údržbu. Moderní akumulátorové plotostřihy jsou vybaveny duálním ostřím, které snižuje vibrace při práci a únavu obsluhy, třístranným přepínačem funkcí, ergonomickou rukojetí zvyšující komfort a bezpečnostní držení a držákem na zeď pro bezpečné skladování. Duální systém spínání zkvalitňuje bezpečnost obsluhy.

Foto: Husqvarna

Akumulátorový plotostřih Husqvarna 136 Li HD50 (10 790 Kč) na živé ploty je perfektně vyvážený a snadno ovladatelný. Pro náročné uživatele, zahradníky a krajináře.

Výkonné jsou akumulátorové nůžky na trávu a keře s hmotností okolo jednoho kilogramu, výkonnou baterií a silnými noži pro jemnou práci. Lze zvolit také speciální nůžky na tvarování ozdobných keřů.

Foto: Mountfield

Teleskopické plotové nůžky ATHS 2440 dosáhnou až do výšky 3,5 m. Mají otočnou střižnou lištu nastavitelnou do šesti poloh. Lze je nastavit i na řezání a stříhání malých keřů blízko u země.

Při zakoupení modelu s výměnnými noži je možné nejen tvarování keřů, prostřih výhonků apod., ale je s nimi možné zastřihovat i rostliny menšího vzrůstu a okraje trávníku.

Foto: Gardena

Akumulátorové nůžky na keře ComfortCut 30 (3290 Kč) se hodí pro pohodlné zastřihování mladých živých plotů a keřů, jsou lehké a snadno použitelné. S délkou stříhání 30 cm je práce s nimi pohodlná.

Nezbytné aku nůžky

Kvalitní nůžky na stříhání větviček a rostlin patří mezi nepostradatelné zahradní nářadí. Akumulátorové zahradnické nůžky zvládnou díky lepšímu spínacímu systému i jeden řez za vteřinu.

Foto: Gardena

Gardena akumulátorové nůžky na trávu ClassicCut (1990 Kč) jsou ideální k stříhání okrajů trávníku. Díky výkonnému lithiovému akumulátoru se snadnou údržbou a ergonomické rukojeti se s nimi pracuje rychle.

Vyznačují se kompaktním a lehkým designem, ergonomickou rukojetí, 2 v 1 nůžky na keře a trávu, Li-Ion baterie bez paměťového efektu, indikátor nabíjení baterie, jsou dodávány v kufru.

Foto: Fieldmann

Víceúčelové akumulátorové nůžky Fieldmann FZN 4102-AT (899 Kč) lze využít jak pro stříhání trávy, začišťování okrajů trávníku s lištou šíře 80 mm, tak pro zastřihávání keřů s lištou na úpravu okrasných dřevin.

Pomůže i zahradní vysavač

Zahradní vysavače slouží hlavně k rychlému odklízení podzimního listí pod stromy a keři, ovšem celoročně je možné vysávat i drobný zahradní odpad na terasách, chodnících, lemech okolo zdí a na dalších místech u domu.

Foto: Hornbach

Akumulátorový foukač listí Al-KO LOB 36 Li Sf (1990 Kč) řady EnergyFlex, příruční mnohostranně i flexibilně použitelný, zajišťuje pořádek na dvoře i zahradě.

Některé aku zahradní vysavače zvládají funkci vysávání i foukání. Jsou to nejkompaktnější a nejlehčí vysavače své třídě! Mají jednoruční, snadné ovládání, tvarované ústí pro vysávání okolo překážek a zdí, systém čištění vzduchu, změnu funkce 3 v 1 (sání, foukání, mulčování), ergonomickou rukojeť, 7 rychlostí vysávání a sběrný vak.

Foto: Hornbach

Aku fukar na listí Pattfield PE-ALB 18 Li (2990 Kč) nabízí díky nízké hmotnosti 1,7 kg příjemné a uvolněné odfukování listí a krátkou dobu nabíjení baterie – pouhých 30 minut.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám