Hlavní obsah

Přivítejte jaro úsporně

Novinky, Dana Novotná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě sice seškrabáváme námrazu z oken našich ranních aut a bez kamen se obejdou jen otužilci nebo chroničtí spořílci, nicméně neklamné znaky, jimiž jaro ohlašuje svůj příchod, jsou stále patrnější.

Foto: Mountfield

Ilustrační foto

Článek

Pro mnohé z nás to ovšem neznamená pouze radost v podobě blahodárných slunečních paprsků a kvetoucích květin, ale také povinnosti v podobě revitalizačních prací na zahradě.

Není toho málo, co si zahrada po zimě žádá, aby do nové sezony mohla vstoupit silná a připravená. Čeká nás prořez ovocných stromů, péče o záhony a také o trávník, který bude potřebovat první sečení, vertikutaci, hnojení a dosev.

Předjaří může bohužel také být časem větších finančních výdajů za vybavení na zahradu. Mnozí z nás potřebují dokoupit běžné nářadí, vyměnit staré nebo mrazem zničené čerpadlo, někteří zvažují koupi nové sekačky, vertikutátoru, křovinořezu nebo dokonce zahradního traktoru. Téměř nikdo se v tomto čase neobejde bez investic do osiv, hnojiv, substrátů nebo dalších běžných položek, jako jsou oleje a maziva, hadice, případně bazénové příslušenství a podobně.

Někteří prodejci jsou si toho vědomi, a proto nabízejí slevy a cenová zvýhodnění různých forem na různé výrobky. Společnost Werco například na svých internetových stránkách inzeruje cenové zvýhodnění několika konkrétních produktů, Mountfield v rámci akce nazvané „Jarní předsezónní třesk“ nabízí až desetitisícové slevy na celý svůj sortiment, Baumax poskytuje za specifických podmínek slevy 10, 15 a 30 % na vybrané zboží.

Závěrem vám tedy můžeme sdělit dvě dobré zprávy: Přichází jaro, a ani vás to nemusí tolik stát.

Reklama

Související články

Tradiční výroba kachlí pokračuje

Krbová kamna se opět stávají součástí českých domácností. Lidé se čím dál častěji vrací k tradičnímu způsobu vytápění dřevem. Z několika typů kamen se tak na...

Barvy na sněhu

Zimní měsíce v našich krajích bývají spíš blátivé a pochmurné než zářivě jiskřivé. Ale i tak je můžeme trochu „přibarvit“, příroda nám tuto možnost nabízí.

Zásoby dřeva kdykoli si vzpomenete

Došlo vám uprostřed topné sezony palivové dřevo? Nevadí. Máme pro vás tip, jak tento problém rychle a s minimálními náklady vyřešit. Se štípačkami dřeva...

Výběr článků

Načítám