Hlavní obsah

Úklid sněhu rychle, snadno a s vychytávkami

Novinky, Dana Novotná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Protože na úklid sněhu dnes už většina majitelů rodinných domů používá sněhovou frézu, specialisté na jejich výrobu se zaměřili na vychytávky pro ještě pohodlnější obsluhu a větší komfort při práci.

Článek

Součástí některých fréz na sníh je systém s citlivým joystickem – tzv. QuickStick – kterým rychle a přesně změníte směr i vzdálenost odhozu sněhu. Sníh tak dopadá do maximální vzdálenosti přesně tam, kam potřebujete.

Opravdovou vychytávkou jsou tzv. plazy z měkčeného materiálu, které zajišťují styčnou plochu mezi podložím a bunkrem frézy. Zamezíte jimi například poškrábání zámkové dlažby nebo vybetonovaného chodníku. Zajišťují totiž styčnou plochu mezi podložím a bunkrem sněhové frézy, takže povrch zůstane nedotčený.

Zahřejí ruce i posvítí

Protože při dlouhodobém odklízení sněhu rychle prokřehnou především ruce, některé modely vyšší řady sněhových fréz jsou vybaveny vyhřívanými rukojeťmi praktickými zejména při úklidu sněhu během teplot pod bodem mrazu. Navíc mohou být vybaveny světlometem pro snadnější práci v terénu za brzkého rána nebo v podvečer, takže za šera vás nečekají žádné problémy s orientací.

Příjemnější práci s frézou na sníh zajišťuje systém Free Wheel, který stiskem páčky na madle dočasně odpojí pohon jednoho kola, zatímco současným stiskem obou páček mohou být odpojena od pohonu i obě dvě kola najednou. Systém tak usnadní zatáčení s frézou přímo na místě i couvání.

Protože sněhové frézy nejsou stroje na jednu sezonu, zeptejte se před nákupem, jak dlouhou záruku prodejce poskytuje a zda má vlastní servisní zázemí. Zjistěte také, kde byl daný model vyroben – jestliže v USA nebo v Japonsku, je velmi pravděpodobné, že si pořizujete opravdu kvalitní stroj.

Reklama

Související články

Úklid zahrady? Ostříhat a nadrtit

Než uložíte zahradu k zimnímu spánku, je potřeba ji uklidit. Zrýt a urovnat záhony, shrabat listí a pustit se můžete i do prostřihu stromů, živých plotů či...

Zima bez bolesti a ztráty času

Fyzická únava, bolest zad a velká časová investice – že právě to jsou vaše strašidelné vzpomínky na loňskou zimu? Pak možná letos zvolíte pro boj s bílými...

Výběr článků

Načítám