Hlavní obsah

Výtvarnice proměnila svůj dům v perníkovou chaloupku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stovky hodin strávila Virginia Hoffmanová ze Salt Lake City v Utahu proměnou svého domu v perníkovou chaloupku. Sama si k tomu vyrobila spoustu dekorací včetně cukrových hůlek, obřích želé kuliček, peprmintových větrníků a nechybí ani veliký perníkový panáček. Vše osvětlují stovky žárovek, které pomáhají proměnit celý dům v pohádkové místo.

BEZ KOMENTÁŘE: Američanka proměnila svůj dům v perníkovou chaloupkuVideo: AP

 
Článek

„Bydlím ve čtvrti, kde byla většina domů postavena ve 20. letech minulého století a jejich architektura má spoustu překrásných rysů. Dívala jsem se na naše domy a říkala si, že vypadají jako perníkové chaloupky se všemi těmi jejich různými liniemi střech a oken. A tak jsem začala přemýšlet, jak bych mohla vyrobit nějaké dekorace, aby můj dům vypadal jako perníková chaloupka,” prozradila redaktorům agentury SWNS sedmašedesátiletá výtvarnice Virginia Hoffmanová.

Nejprve ze všeho si udělala pár skic, aby v nich zachytila to, co ji napadalo. Když měla před sebou na papíře budoucí vzhled domu, pustila se do promýšlení, jak by bylo možné které prvky vytvořit.

Ti to umí pořádně rozsvítit! Výzdoba ulice pomáhá každý rok dobré věci

Vánoce

„Byla to spousta práce, ale každým rokem je pak velmi naplňující vidět celý dům takto vyzdobený a vědět, že vše je dílem představivosti, vynalézavosti, trochy té techniky, zručnosti a také štěstí,” říká umělkyně, jíž se vším ochotně pomáhala celá rodina.

„Jsem vděčná za pomoc a podporu od svého manžela a dalších členů naší rodiny. Bez nich bych to nedokázala. Strávili nad tím se mnou spoustu hodin. Zároveň, bude snad tento projekt, do kterého se zapojilo celé příbuzenstvo, vzpomínkou, kterou si budou všichni navždy pamatovat a která jim bude milá,” doufá Virginia.

Příbramské betlémy jsou světovým unikátem

Vánoce

Výtvarnici neméně těší zájem kolemjdoucích a hlavně těch nejpovolanějších „kritiků” jejího díla. „Nejkrásnější je, když sem přicházejí děti. Když přijdou k domu aby si všechno zblízka prohlédly, a když vidím, jak se jim doopravdy jiskří v očích, to je prostě magické. Strašně ráda sleduji, jak se hned nechají unést představivostí,” svěřuje se majitelka domu a tvůrkyně vánoční perníkové chaloupky.

Anketa

Pečete na Vánoce perníkovou chaloupku?
Ano, každoročně.
9,2 %
Občas...
12,5 %
Ne, my jí dostáváme.
4,4 %
Ne, nikdy.
73,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1005 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Rozsviťte adventní dům a zahradu

Za okny už jsou světýlka vánočních řetězů. Září andílci, sněhuláci i sobi. Dekorace zdobí zahrady, balkony, okna a venkovní stromy, okrasné keře. Vybírat je...

Výběr článků

Načítám