Hlavní obsah

Víkendový dům propojuje pohodu venkova a komfort města

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vytvořit na okraji malé obce Sázava místo, které bude protiváhou chaotickému životu ve velkoměstě. Takové bylo zadání víkendového domu pro manželský pár.

Foto: Nicoll Šiková a časopis Bydlení mezi panely

Klienti si přáli malý rodinný dům, který se stal jejich druhým domovem.

Článek

Klienty byl manželský pár, který se rozhodl trávit čas odpočinkem a aktivním sportem, a tento malý rodinný dům se tak stal jejich druhým domovem, víkendovým útočištěm.

Ale nechtěli se vzdát městského stylu života, a proto je interiér skloubením lehkosti venkova a zároveň komfortu městského bydlení.

Dřeva jsou jemně tónovaná, žádná barva ani struktura nevybočuje, vše je postaveno na čistě přírodních tónech a materiálech.

Dominantní podlaha

Barevnou dominantu tvoří podlaha, která je přírodní masivní dubová, pouze olejovaná.

Vše ostatní bylo potlačeno, utlumeno do jemných tónů béžové, zemité, krémové, jemně pudrové. To vše bylo voleno velmi opatrně, aby každá místnost měla svůj nezaměnitelný charakter.

Foto: Nicoll Šiková a časopis Bydlení mezi panely

Základem byla prostorná chodba.

Celkovou materiálovou skladbu pak dotvářejí koupelny obložené keramikou s kamenným designem v kombinaci se stěrkami, jejichž jednou z příměsí je saharský písek, aby bylo dosaženo maximálního přirozeného vzhledu.

Asi tvarově nejvýraznějším prvkem je kuchyňský ostrůvek, který se jemně vznáší a tvoří mírně zneklidňující kompozici díky prosklenému podnoží. Celkově tak kompozici velmi odlehčuje.

Kouzelná kamenná chalupa mimo civilizaci si i po rekonstrukci uchovala tradiční ráz

Tipy a trendy

Právě použité dřevo, které je na velkých částech vyběleno do skoro bílého tónu, dodává interiéru velmi příjemný a útulný ráz, který je orámovaný jemnou černou linkou v podobě světel, stolečků, koncových prvků – například v koupelně.

„Celý interiér byl navržen na míru, od první skici přes vizualizaci až po realizaci všech atypických částí. Díky tomu jsme dosáhli toho, že interiér je ucelený a komplexní, působí harmonicky a jemně,“ dodává architektka Alžběta Vrabcová z ateliéru DMAE.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Výběr článků

Načítám