Hlavní obsah

Venkovní nábytek ve francouzském stylu vyniká elegancí a lehkostí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud vás také okouzluje venkovní stolování ve francouzském stylu, pak vězte, že základem je úplně obyčejný a subtilní nábytek. Francouzi si rozhodně ve svých bistrech nepotrpí na okázalost. Malé skládací stolky a židle dokonale postačí pro vykouzlení uvolněné atmosféry. Stačí zvolit vhodné doplňky.

Foto: Oka UK, Westwing

Subtilní židle a stolky v kombinaci s drobnými květinovými motivy a barvou levandule vytvoří atmosféru inspirovanou Francií.

Článek

Pro stolování ve francouzském stylu platí, že méně je více. Snídaně ve venkovních prostorách na čerstvém vzduchu jsou v této zemi velmi oblíbené.

Díky tomu, že řada obyvatel velkých měst disponuje jen omezeným prostorem na balkonech, se hodně uplatňuje zejména skladný a lehký nábytek, který nezabere příliš místa.

Foto: Go Modern Furniture

Sytě zelená barva navodí jarní atmosféru a připomene čerstvou trávu.

Při stolování ve francouzském stylu by na stole rozhodně neměla chybět květinová dekorace. Může jít ale i o luční kvítí nebo větvičky keřů. Čím přirozeněji, nedbaleji a nenuceněji bude dekorace působit, tím lépe.

Foto: Ikea

Jídelní stům Mälarö je skladný. Hodí se i na menší balkony nebo terasy.

Velkým trendem poslední doby je zejména stolování v boho stylu. Tomu vévodí přírodní materiály.

Pokud se vám tento styl líbí, a přesto byste chtěli, aby mělo stolování i francouzský šmrnc, pak sáhněte po nábytku z umělého ratanu s oblými liniemi. Ostré hranaté linie by působily příliš moderně a stroze. Francouzskému stylu je naopak vlastní uvolněnost.

Foto: Lagoon

Velkým trendem je umělý ratan, ze kterého jsou vyrobené například židle Margret.

Chybu neuděláte ani se starším nábytkem s patinou, která bude naopak žádoucí. Klasikou ale zůstává set stolku (kulatého či hranatého) se skládacími židlemi, zpravidla ze železa. Platí, že čím přenosnější a skladnější set je, tím lépe.

Foto: Westwing

Základem pro aranžmá jídelního koutku ve francouzském stylu je subtilní nábytek inspirovaný francouzskými bistry.

Pokud chcete, aby bylo stolování ve francouzském stylu dokonalé, pak nezapomeňte na plechové tácy, porcelánové šálky v lehce historizujícím stylu a textilie na židlích, zejména na podsedáky a také na deky, které zahřejí.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám