Hlavní obsah

Vázy dvou funkcí jsou efektní i praktickou dekorací

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Domácnosti, ve kterých není prostoru nazbyt, ocení designové vázy, které mají hned dvě funkce. Nápadité vázy tak mohou sloužit i jako lampy nebo konve a uspořit v prostoru místo. Dobrý design totiž není jen o zajímavém tvaru, ale i o lepší užitné hodnotě. Máme pro vás několik tipů na vázy dvou podob.

Článek

Nápad kreativního designéra vytváří přidanou hodnotu a díky ní pak mohou vzniknout nevšední předměty jako třeba atypické vázy. Vázy mohou dobře posloužit jako odkládací stolek, stejně tak mohou posloužit jako efektní a designová konev na ostatní rostliny.

V jednoduchosti je síla. Elegantní jednoduše dekorovanou vázovou rozhodně dojem z interiéru nezkazíte.

Některé vázy mohou sloužit i jako důmyslný rám obrazu, jehož hlavním motivem je květina sama.

Řada návrhů váz slouží i jako lahve nebo konve na čaj či džbánky. Pokud je správně vybraná velikost rostliny, tak to kráse květiny rozhodně neubere.

Foto: Profimedia.cz

Váza a zároveň lahev mlékovka.

Obyčejnou vázu je tak možné využít hned několika různými způsoby a jde o ideální dekorační i funkční předmět do malých stísněných prostor, kde se každý centimetr počítá.

Foto: Profimedia.cz

Váza slouží i jako konev na čaj.

Některé vázy jsou díky svým tvarům i barvám tak kýčovité, že v nich ani velmi krásná květina nebude působit vkusně. Vyplatí se proto vyhnout se velmi barevným kusům.

Foto: Profimedia.cz

Vázy slouží i jako konve pro zalévání odstatních domácích květin.

Letos jsou v kurzu vázy buď minimalistické s geometrickými tvary. [celá zpráva] Nebo naopak hodně tvarované ve tvaru chemických baněk. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám