Hlavní obsah

Trendy v koupelně: neobaroko a TV

Novinky, Eva Rajlichová

Zdobnost a nádech luxusu - takový je horký trend letošní zimy. A bohaté dekory či zdobné rámy a tmavé barvy a dokonce již i televizory se dostávají i na místo jindy uměřené - do koupelen.

Článek

Zajímavým způsobem interpretované charakteristické rysy barokního stylu - např. honosný dekor - spojené s puristickým designem se promítá již i na obklady koupelen. Exkluzivně vypadají hlavně ve velkém formátu.

A tvarově kyprý dekor se neomezuje již jen na obklady, plynule a tak trochu extravagantně se promítá například i na umyvadlo. I koupelnový nábytek se nese v tomto duchu.Hlavním rysem je hedvábně matná lakovaná dýha ze dřeva amazakoue a černé sklo.

:. Ornamenty se přelily z dlaždic i na umyvadlo. Foto: VilleroyBoch

Koupelnový luxus pro TV maniaky

Ať se nám to líbí nebo ne, televize před půl stoletím rázně vstoupila do našich domovů, pevně se v nich zabydlela a hned tak je asi neopustí. Přijímač televizních vln dnes chybí v málokteré domácnosti, leckde má své místo skoro v každé místnosti. Jediným prostorem, kam zatím vstoupit otálí, je koupelna. 

:. Televize se probojovaly již i do koupelen. Foto: Sapho koupelny

Do koupelen si lze pořídit vodotěsnou LCD televizi, určenou a vyrobenou právě do náročného vlhkého a mnohdy i horkého prostředí koupelen. Naistalovat si ji můžete přímo nad vanu, na zeď nebo strop. Celý přístroj má okolo čtyř kil.

Signál lze do televize přenášet klasicky pomocí kabelů nebo vzduchem tzv. wireless. Tak jako u klasického televizoru můžete koupelnovou TV ovládat jak přímo na přístroji, pomocí moderní indukční klávesnice s podsvícením umístěné pod obrazovkou, tak i dálkovým ovládáním, pohodlně přímo z vany.

Reklama

Související témata:

Související články

Vychytávky pro koupelnu

Koupelnu si člověk zařizuje v průměru pouze dvakrát až třikrát za život. Poprvé, když se osamostatní, podruhé už s vlastní rodinou a malými dětmi. Dalších...

Atraktivní minimalismus v koupelně

Koupelny prochází stejně jako celý interiér našich domů a bytů módními vlnami. Současné trendy přejí zejména přírodním materiálům, stále více se v koupelnách...

Koupelna se středomořským šarmem

Tvary inspirované oblázky ohlazenými do téměř geometrických forem mořskou vodou a vize koupelny, která by se neměla skrývat. K tomu připočítejte kvalitní...

Výběr článků

Načítám