Hlavní obsah

Tmavě modrý sedací nábytek se hodí do prostor určených pro důležitá jednání

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lidé, kteří chtějí na své hosty působit seriózním a důvěryhodným dojmem a chtějí tento dojem podtrhnout i prostředím, by měli při zařizování domácnosti sáhnout po nábytku v tmavě modrých tónech. Právě tato barva v naší kultuře podporuje zdání serióznosti a spolehlivosti.

Foto: MiaFleur (2x), Plinio Il Giovane (2x), Cultiver

Interiér, kterému dominuje tmavě modrá, působí sofistikovaným a noblesním dojmem.

Článek

Modrá je barvou, která symbolizuje konzervatismus a obecně i závazky a povinnosti. Jde tak o ideální barvu, kterou si vzít na pomoc při důležitých jednáních a schůzkách.

Není ostatně divu, že řada firem, pro které je důvěryhodnost na prvním místě, má logo právě v tmavě modrých tónech.

Foto: Koket, Sweetpea and Willow

Volte křesla, která působí masivnějším a stabilnějším dojmem.

Jde o studenou barvu, která v interiéru vytváří spíše chladný a strohý dojem. Pokud nechcete, aby prostor působil stroze a neosobně, kombinujte tuto barvu s hřejivým dřevem. To je ideálním materiálem například pro podnoží daného nábytku.

Foto: Plinio Il Giovane, Artisanti

Trendem jsou pohodlná křesla s historizujícími oblými tvary.

Modrá barva se hodí i do prostor, kde nechcete vytvářet stresující atmosféru, ale naopak očekáváte, že budou prostory sloužit pro uklidnění, uvolnění a relaxaci.

Tmavě modrá také pomáhá v koncentraci a soustředění se. Hodí se tak i do jednacích místností.

Foto: The French Bedroom, Sisters Guild

Velké kousky v tmavě modré se hodí do světých a bíle vymalovaných prostorných interiérů.

Aby barva nepůsobila studeně, vyplatí se ji uplatňovat na materiálech, které na dotek působí přívětivým dojmem. Může jít o kožešiny barvené na modro nebo o samet. Ten je hebkým materiálem, který je trendy, a navíc dodá nábytku nadčasového ducha.

Foto: Cloudberry Living, MiaFleur

Volte materiály s výraznější strukturou.

Modrá není moc vhodná do pokojů mladých, kteří zpravidla nevyhledávají klidnou atmosféru, ale ocení naopak stimulaci a barevné podněty. Je ale ideální pro ty, kdo mají rádi tradice a řád v životě.

Foto: Annabel James, Giopagani

Nebojte se výrazných kombinací. V tmavě modré váze skvěle vyniknou fuchsiové tulipány. Křeslo zase oživí područky ve zlaté barvě.

Modrou barvu můžete uplatnit i na výmalbě. Pokud ji použijete na zadní stěnu místnosti, bude se prostor zdát opticky hlubší, než ve skutečnosti je. Podobně zafunguje i u chodeb.

Jde o ideální barvu do ložnic nebo koupelen. Do kuchyní se obecně moc nehodí, protože snižuje chuť k jídlu, kterou chceme v těchto prostorách naopak povzbudit.

Foto: Sweetpea and Willow (2x)

Pohovku nebo křeslo můžete příležitostně ozvláštnit polštáři s modrým potahem.

Tmavě modrá se dá dobře kombinovat s metalickými barvami, které jí dodají punc luxusu a noblesnosti. V kombinaci s mramorem jsou také v této sezóně hodně trendy. [celá zpráva]

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám