Hlavní obsah

Designér a pediatr navrhli high-tech kolébku napodobující prostředí dělohy

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kolébka se speciální ukolébavkou, která imituje prostředí, ve kterém miminko žilo do svého narození, je vítanou novinkou. Luxusní kousek do domácností novopečených rodičů má i integrované monitory. Pokud zachytí pláč miminka, začne se kolébka sama houpat a spustí zvuk, který napodobuje ten v děloze.

Foto: Profimedia.cz

High-tech kolébka má celkem nepraktickou bílou barvu. Dohání to ale na funkcích.

Článek

Speciální kolébka vznikla za spolupráce pediatra Harveyho Karpa, švýcarského designéra Yvese Béhara a týmu z technického institutu univerzity v Massachusetts. Je výsledkem pětiletého zkoumání dětského usínání.

Kolébka má miminko uklidnit a ukolébat k spánku. Jakmile se dítě v noci probudí, začne vydávat zvuky podobné těm v děloze, když dítě usne, pokračuje kolébka jemným houpáním. Rodiče mohou i sami monitorovat a ovládat kolébku pomocí smartphonu a speciální aplikace.

Foto: Profimedia.cz

Uklidňujícího pohybu často docílíte i na houpacím křesle. Na a slavném kousku od designérů Eamesových.

Děti mohou uklidnit i vibrační lehátka nebo ukolébavky hrající přímo v kolébce. Ta může obsahovat i proměnlivé světýlko a kolotoč, které také pomáhají při usínání miminka.

Foto: Delta

Kolébka Delta Briarwood Bassinet umožňuje navolit uklidňující vibrace.

Praktickým kouskem jsou i venkovní přenosné kolébky, které mají buď speciální stojan, nebo je možné je jednoduše zavěsit na větev stromu. Jde o jednoduché kousky, které jsou vhodné do volné přírody nebo třeba na balkóny a terasy, kde pak mohou miminka nerušeně odpočívat.

Foto: Swingz n Thingz, DaWanda

Novinkou na trhu jsou závěsné kolíbky s moskytiérai, které zjednoduší pobyt s novorozencem v přírodě.

Kolébkou roku je ale jednoznačně celkem klasická houpací, kterou je ale extrémně jednoduché sestavit. Kolébka TuTu společnosti Devoto získala ocenění Nejlepší nábytek roku a má jednu z Cen Designbloku 2016.

Foto: archiv přehlídky Designblok

Kolíbka od designérů Romana Vrtišky a Vladimíra Žáka je jednoduchou stavebnicí.

Pokud jste fandové inovativního designu a hravých nábytkových kousků, můžete větším dětem pořídit třeba dětské postele ve tvaru lastury nebo automobilu. [celá zpráva]

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Dětský pokoj má být hravý a bezpečný

Při zařizování dětského pokoje pro předškoláka zohledňujeme finance a design, ale také rozvoj dítěte. Důležité jsou proto barvy, nápad, dostatek úložných...

Chytrý nábytek roste spolu s dětmi

Rostoucí, zábavný, barevný a do detailu promyšlený nábytek, který baví děti a zároveň se líbí dospělým. To je ta správná sestava do dětského pokoje. Neomrzí,...

Výběr článků

Načítám