Hlavní obsah

Sytě růžový dům není přelud ani obydlí pro panenky

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milovnice růžové barvy, umělecká a kreativní ředitelka původem z americké Kalifornie, Amy Griffithová, během deseti let proměnila svůj dům v anglickém Essexu v neuvěřitelný růžový palác. Dům s názvem Eaton House prošel neskutečnou proměnou a z obyčejného se proměnil v růžové království, kde má většina nábytku i dekorací buď růžovou, nebo zlatou barvu.

Foto: Profimedia.cz

Stavba měla původně klasickou fasádu v béžové barvě s akcenty hnědé. Dnes ji nelze přehlédnout.

Článek

Podle titulu Mirror majitelka koupila tuto nemovitost v roce 2009 s úmyslem ji kompletně transformovat, zevnitř i zvnějšku.

Dům se šesti ložnicemi prošel během dekády neuvěřitelnou proměnou a vše, co v něm nebo na něm mělo klasické barvy a tvary, bylo změněno. Schodiště tak dekoruje záplava květů a na zahradě byste našli třeba sochu jednorožce.

Foto: Profimedia.cz

V chodbě nechybí historizující kousky a flitry.

Interiér i exteriér domu nesou celou řadu znaků kýče. Nechybí imitace historického nábytku, výrazná nepřehlédnutelná barva, flitry a blyštivé dekorace. Nechybí ani nadměrné použití zlaté barvy, imitace křišťálových lustrů, záplava umělých květin a podbízivé motivy srdcí.

Foto: Profimedia.cz

Oblíbenými motivy všech romantiček se rozhodně nešetřilo. Květy a srdce jsou všude.

Interiér vypadá, jako by sloužil panenkám Barbie. Prostory jsou zařízené v přeplácaném dívčím stylu. Jistě zaujmou mladé dívky, které mají slabost pro růžovou barvu a všechny její odstíny. V domě je jich totiž použito nepřeberné množství.

Majitelka dům pronajímá jednotlivcům, kteří mohou pobyt v něm pojmout jako cestu do snu. Dům ale využívají i televize pro natáčení, focení nebo si ho pronajímají hudebníci pro natáčení klipů.

Foto: Profimedia.cz

Ložnicic dominuje všudypřítomná růžová barva a akcenty zlaté.

Mladé dámy se ale nemusejí nechávat inspirovat jen růžovými pokojíky. Trendy motivem je v současné době Malá mořská víla. Pokoje jím inspirované působí vkusně a uměřeně.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám