Hlavní obsah

Strašidelné pečení s nevšedními pomůckami pobaví děti i dospělé

Novinky, Kristýna Křížová

Pečení vánočního cukroví je bezpochyby zábavnou činností i pro malé děti. Když ale trvá příliš dlouho, mohou se malí pomocníci začít nudit. Aby je příprava oblíbených cukrovinek ještě víc bavila, zkuste je motivovat hravými formičkami a dekoracemi, které dodají pečení strašidelného ducha.

Foto: Garden Trading, Yellow Octopus

Perníčky se strašidelným motivem pobaví děti i dospělé.

Článek

Malé děti ocení třeba vykrajovátka inspirovaná oblíbeným Frankensteinem, který může coby motiv nahradit klasického perníčkového panáčka.

I zdobení barevnými polevami z rukou malých nešiků pak může dodat perníčkům na stylovosti.

Foto: X-Ray

Rukavice s motivem kostí nebo vykrajovátka ve tvaru dýně nebo netopýrů doladí atmosféru pečení ve strašidelném duchu.

Pobaví i inspirace barevnými mexickými lebkami. Ty jsou v Mexiku neodmyslitelně spojené hlavně se svátkem zemřelých. Formičky na jimi inspirované pečivo ale můžete uplatnit i o Vánocích. I těmto formám není na škodu výrazná barevnost. K motivu naopak rozhodně patří.

Foto: Yellow Octopus

Sušenky ve tvaru hravých mexických lebek se stanou hodně netypickým druhem cukroví.

Čím hravější a nápaditější bude pečení ve strašidelném stylu, tím lépe. Originální cukroví pak mohou děti darovat i jako nevšední dárek, který mezi klasicky vyhlížejícím cukrovím bezpochyby vynikne.

Foto: Yellow Octopus

Vykrajovátka ve tvaru monster budou nevšedním zpestřením přípravy vánočních perníčků.

Nezapomeňte ani na neotřelé dekorace na servírování. Jednorázové talíře s motivem pavučin, hmyz z umělé hmoty nebo umělohmotné ruce sahající po cukroví dodají servírování cukroví ve strašidelném duchu na originalitě a pobaví návštěvy.

Foto: Ginger Ray, Natural History Museum

I servírování můžete ozvláštnit. Třeba pavouky na talíři.

Pokud patříte mezi hravé osoby, které si rády zpestřují bydlení i stolování, zkuste v interiéru uplatnit i inspiraci komiksovou postavičkou Mickey Mouse. I ta může interiér zpestřit pro děti i dospělé.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám