Hlavní obsah

Smaragdově zelená dodá interiérům na noblese a eleganci

Novinky, Kristýna Křížová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Působivá barva drahokamu smaragdu okouzluje i designéry, kteří navrhují kousky v této barvě. Ty bezesporu dodají interiéru na eleganci. Letos je smaragdově zelená oblíbená zejména coby barva pro trendy samet a prim hraje i její kombinace se zlatou, měděnou a mramorem.

Foto: Divine savages, Mindthegap

Ložnice zařízená s tóny smaragdově zelené působí noblesním a tajemným dojmem.

Článek

Smaragd je jednou z odrůd minerálu berylu, která je nejen velmi vzácná, ale stala se i cennou inspirací pro interiérový design.

Mějte ale na paměti, že jakkoliv je tento odstín krásný a perfektně ladí k přírodnímu a boho stylu, které jsou aktuálně hodně v kurzu, jde o tmavou barvu, která se hodí především do prostorově velkorysejších a prosvětlenějších místností.

Foto: Divine savages, Porcelain Superstore

Tapety nebo obklady ve smaragdově zelené barvě se hodí do větších a slunných místností.

Tato barva se bude dobře kombinovat se všemi přírodními materiály, zejména pak s exotickým odolným dřevem. Krása smaragdově zelené vynikne hlavně na sametu. Pokud chcete kousky oživit a přitáhnout k nim pozornost, volte i zlaté detaily, které tmavší tóny rozsvítí.

Foto: Tom Tailor

Jde o jednu z praktičtějších barev do interiéru.

Smaragdově zelená je ideální barvou zejména do obývacích pokojů, zapadne ale i do dámských či pánských pokojů. Není příliš vhodná do dětských pokojů, které by kvůli ní působily trochu ponurým a strašidelným dojmem. Tady platí, že méně je více.

Foto: Oka Uk, Sweetpea a Willow

Trendem je samet v kombinaci s tmavě modrou nebo právě smaragdově zelenou barvou.

Tato barva působí noblesně, nadčasově a elegantně, přijde vhod tedy do prostor, které mají působit reprezentativním dojmem. Podobně bude působit i tmavě modrá barva. Díky jejich kombinaci vytvoříte ideální prostor pro různá jednání a důležité pracovní schůzky.

Foto: Fy!, Davey Lighting

Interiér doladí k dokonalosti detaily v tmavě zelené barvě.

Pokud se rádi inspirujete trendy v interiéru, zkuste kousky ve smaragdově zelené barvě kombinovat s detaily v měděné. Ta se těší oblibě zejména v kuchyních.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Měděná je vhodná právě v kombinaci se studenými barvami, se kterými vytvoří žádoucí kontrast a interiér pak nebude působit chladným a neosobním dojmem.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám