Hlavní obsah

Sklep domu si fanynka Star Treku zařídila jako seriálovou hvězdnou loď

Novinky, nes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se 51letá Kanaďanka Line Rainvilleová rozhodla zařídit místnost s domácím kinem ve sklepě svého domu, splnila si při tom dávný dětský sen. V devíti letech začala s otcem sledovat sci-fi seriál Star Trek a propadla kouzlu příběhů obyvatel hvězdné lodi Enterprise natrvalo. A ač je stále prostor pro vylepšení, styl nově zařízeného suterénu vzbuzuje mezi fanoušky seriálu pochvalné mručení.

Foto: Profimedia.cz

Artefakty ze seriálu: Trikordér, trojrozměrné šachy a sistra

Článek

Line je sociální pracovnicí ve městě Notre-Dame-des-Prairies v kanadské provincii Quebec, kde také žije. V suterénu svého domu za zhruba 30 tisíc dolarů, tedy 601 tisíc korun, vytvořila komplex několika místností, které více či méně připomínají známá zákoutí ze seriálové vesmírné lodi. Je to především velící můstek, kde lodní obrazovku nahradila velkou širokoúhlou televizí.

Foto: Profimedia.cz

Místnost s domácím videem má podobu velícího můstku lodi Enterprise.

Přidala pozorovací sekci, transportní místnost a jako bonbónek navíc - soukromou kajutu pana Spocka. Vytvoření celého komplexu Kanaďance zabralo více než rok, přičemž věnovala pozornost každému detailu. Tam, kde neuspěla s hledáním na internetu nebo v místních obchodech, neváhala přiložit ruku k dílu a vyrobit potřebný doplněk sama.

Foto: Profimedia.cz

Kuchyně zatím spíše připomíná nějaký kout z technického zázemí lodi. Symbol Hvězdné flotily zdobí pracovní pult.

Pomocí internetu sehnala například trikordér a trojrozměrné šachy, podobně získala i palubní replikátory (přístroje na výrobu jídla) a vulkánskou sistru (hudební nástroj tvořený sadou malých zvonečků zavěšených na stužkách napnutých v kovovém rámu).

Foto: Profimedia.cz

Spokockovo zákoutí s jeho postelí.

Velkou pozornost Line věnovala zařízení místnosti, která má připomínat Spockovu soukromou kajutu. Poté co prošla snad tucet místních obchodů s látkami, aby našla přehoz přes postel vypadající jako ten Spockův, usedla nakonec k šicímu stroji a vyrobila jej sama. Nyní červené závěsy lemují postel s původně vyhlížejícím přehozem a nechybí ani modrá dečka. Podobizna samotného pana Spocka se pak nalézá v televizním sále, pardon, „na můstku“.

Foto: Profimedia.cz

Postava pana Spocka, jehož v seriálu ztvárnil americký herec Leonard Nimoy, byla pro potřeby fotografování přenesena do transportní místnosti.

Hezky se povedla transportní místnost vybavená pohybovým čidlem, které při vstupu osoby rozsvítí světla na stropě.

Ve společenské místnosti nechybí jídelní replikátor a na talířcích na stole jsou dokonce i živě barevné napodobeniny startrekovských jídel. Je zřejmé, že v prostorách nesmělo chybět ani vyobrazení znaku Hvězdné flotily. Line jej nechala namalovat na pracovní desku v kuchyni a trochu překvapivě jím ozdobila i zeď v koupelně.

Foto: Profimedia.cz

Znak Hvězdné flotily zdobí i zeď sprchy v koupelně.

Při pohledu na její dílo leckterý fanoušek najde sem a tam nějakou nepřesnost nebo prvek, který by stál ještě za vylepšení, čehož si je Line Rainvilleová dobře vědoma. Proto nemíní usnout na vavřínech, hodlá dál v práci na interiéru své soukromé hvězdné lodi pracovat.

Reklama

Související články

Tak má vypadat dům správného Trekkieho

Zvláštní libůstky fanoušků televizního seriálu Star Trek (tzv. Trekkies) jsou všeobecně dobře známé a málokoho dnes udiví. Na svá setkání se sjíždějí oděni do...

Výběr článků

Načítám