Hlavní obsah

Pro stolky z nevýherních automatů našel autor inspiraci ve slavných seriálech

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Staré a nepoužívané pinball automaty mají nové využití. Vznikají z nich zajímavé konferenční stolky. Každý kus je originál, často inspirovaný kultovním seriálem, jako např. Simpsonovi nebo Star Trek.

Foto: Profimedia.cz

Některé kusy jsou inspirované seriálem Simpsonovi. Tento stolek nese název Marge Simpsonová.

Článek

Designéři z „Altar Furniture” přivádějí zpět k životu nepoužívané pinball automaty.  Staré hrací krabice se tak mění v nápadité konferenční stolky. Altar získává hrací automaty, které jsou určené pro skládku, a upraví je do rovného tvaru.

Cílem designérů je zachovat původní téma hracího automatu a vyzdvihnout ho. Stolky jsou inspirované nejen seriály, ale i rockovou kulturou a sci-fi. Hodí se tak do pokojů mladých hudebníků či milovníků futuristického designu.

Foto: Profimedia.cz

Autoři se snažili vytvořit stolky jako tématické originály.

Každý stolek je originál, který je vytvořen zcela individuálně. Fandové Star Treku tak ocení třeba stolek od designéra Andráse Lacfiho s elektronickými ovládacími prvky, který je inspirován právě tímto fantasy seriálem o vesmíru.

Foto: Profimedia.cz

Některé stolky se budou hodit i do futuristických interiérů.

Konferenční stolky jsou podsvíceny LED osvětlením a v interiérech se v noci stávají orientačním bodem. Designéři se snaží, aby byly určeny pro stejnou věkovou skupinu jako automaty, a aby ideálně zůstaly alespoň částečně interaktivní a zábavné.

Foto: Profimedia.cz

Stolky mají rockový nádech. Vyniknou v barech i restauracích.

Stolky se přeměňují desítky hodin a váží zhruba padesát a více kilo. Vznikly jako součást projektu s názvem Arcade Resurrection, díky kterému získávají nevyužívané objekty nové funkce.

Foto: Profimedia.cz

Některé kousky se hodí hlavně do hudebních klubů.

Recyklovaný nábytek je stále více v kurzu, holandský designer Diederik Schneemann například využívá pro své návrhy starých plážových bot. [celá zpráva]

Za pozornost stojí i projekt 3xR, který je přehlídkou recyklovaných výrobků, v jehož rámci se shromažďuje poškozený nábytek a z něj pak vybraní designéři vytvářejí zcela nové kusy. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám