Hlavní obsah

Příbory v boho stylu jsou inspirovány bambusem, mramorem nebo mají rukojeti ze dřeva

Kristýna Křížová, Novinky, Kristýna Křížová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velkým interiérovým i exteriérovým hitem je v poslední době boho styl. Uplatňuje se i v oblasti stolování, kterému vládnou přírodní a ornamentální motivy a zdobí ho množství zeleně. Pokud chcete, aby vše bylo dotažené k dokonalosti, slaďte s vybavením i příbory. Máme pro vás tipy, jak na to.

Foto: Truffle Tablescapes, Top Drawer

Z materiálů se hodí například perleť, dřevo a metalické barvy.

Článek

Vhod přijdou zejména kousky, které jsou co nejvíce inspirovány přírodou. Ideální je třeba příbor s rukojetí, která vypadá, jako by byla z bambusu. Ta dodá stolování exotického ducha.

Foto: Rebecca Udall

Příbory s rukojetí imitující bambus k boho stylu skvěle ladí.

Vhod přijdou i příbory zdobené perletí nebo kostí. Stejně tak nože, vidličky a lžíce ze dřeva udělají velkou parádu. Volte ale takové dřevo, které je hodně tvrdé. Vhodné jsou exotické dřeviny (merbau, palisandr, teak), ale i ořech nebo švestka.

Mějte na paměti, že tyto kousky nepatří do myčky a není vhodné je dlouho nechávat ve vlhkém prostředí nebo je po delší dobu namáčet. Jen tak si uchovávají svůj půvab.

Foto: Yellow Octopus, At Home In The Country

Do boho stylu zapadnou kousky s prvky dřeva a zvířecími motivy.

Hitem poslední doby je v oblasti interiérového designu mramor. Pokud tedy zvolíte příbory, které budou krásami kamene inspirovány, nemůžete udělat chybu. V kurzu je zejména bílý, carrarský mramor, ale i růžový nebo zelený.

Foto: Antipodream, Excelsa

Trendem je inspirace mramorem i ornamentální vzory.

Prim budou hrát i příbory v teplých metalických barvách, zejména ve zlaté, měděné nebo bronzové. Nebojte se je kombinovat a přimíchat k nim i příbory z antiku s patinou. Nedokonalost se u tohoto stylu naopak cení a rozhodně není na škodu.

Foto: Oka Uk, Rebecca Udall

Vhod přijdou kousky s rukojetí inspirovanou barvami tygří srsti.

Pokud chcete stolování v boho stylu zkrášlit trendy rostlinnými dekoracemi, pak rozhodně neprohloupíte, když zvolíte popínavé rostliny. Velkým trendem je rovněž eukalyptus, který k tomuto stylu neodmyslitelně patří.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám