Hlavní obsah

Po roce od zakoupení hrubé stavby se majitelé konečně stěhují do nového domova

Novinky, Jana Nesvadbová

Naše čtenářka Denisa si s přítelem koupila před rokem hrubou stavbu domu. Od té doby na ní pracují a letos už se do ní mohli i nastěhovat. Fotografie svého nového domova nám poslala.

Foto: Archiv čtenářky

Hlavní roli v obývacím pokoji hraje velká rohová sedací souprava.

Článek

Mladý pár zakoupil hrubou stavbu v roce 2018. Na parcele stály pouze základy, na nich obvodové zdi s okny, dveřmi a se střechou. Vše ostatní si už museli noví majitelé dodělat sami.

„Vnitřní prostory dělal přítel sám. Já mu jen na začátku pomáhala do patra nosit ytong, z čehož pak zdil příčky v patře. Trávil na domě každé odpoledne po práci a domů se vracel pozdě večer. Trávil tam celou zimu, a že tam byla zima,“ napsala nám Denisa.

Denisin přítel rozvedl veškeré inženýrské sítě, dodělal příčky, dům zateplil, udělal stropy a místnost po místnosti začali postupně zařizovat.

„Dům nemá fasádu ani hotovou zahradu. Zatím pracujeme na interiéru. Hodně jsme spěchali, abychom mohli bydlet, protože jsme ještě platili podnájem v bytě a k tomu hypotéku,“ vysvětluje Denisa situaci, kterou zná nejeden stavebník.

Foto: Archiv čtenářky

Majitelé si před rokem koupili hrubou stavbu domu.

Foto: Archiv čtenářky

Po roce práce se mohli majitelé konečně přestěhovat do nového domova.

Zařízené je především přízemí, jehož hlavním prostorem je obývací pokoj s kuchyní. Dominantou obývacího pokoje je velká rohová sedací souprava v pískově žluté barvě, mladý pár chytře využil velké černé plochy televize jako prvku nesoucího další důležitou barvu – černou. Tu pak zopakoval ještě na několika dalších detailech. Základem je ale kombinace bílé, barvy dřeva a šedé.

Kuchyni pak vládne kombinace černé a bílé barvy, jež vytváří zajímavé napětí. Díky tomu bylo možné vsadit trouby s černými čelními panely do linky ve vysokém bílém lesku. Na trouby pak navazuje matná černá pracovní plocha s černou digestoří nad sporákem, dialog obou barev se pak plně rozeznívá na obkladovém panelu vzadu, za pracovní plochou.

Až bude hotový veškerý interiér, bude třeba věnovat pozornost fasádě. Jako poslední pak přijde na řadu zahrada.

Anketa

Zvládli byste v jednom člověku proměnit hrubou stavbu v domov?
Ano, také jsem to dělal.
48,9 %
Asi ano
11 %
Netuším
4,9 %
Spíše ne
5,7 %
Ne, takový machr tedy opravdu nejsem.
29,5 %
Celkem hlasovalo 1621 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám