Hlavní obsah

Osvětlení pod kloboukem dodá pánskému pokoji na eleganci a noblese

Novinky, tnk

Nástěnné i stolní lampy ve tvaru klobouků dodají pokojům potřebný gentlemanský šmrnc. Tyto originální doplňky mají připomínat hlavně britskou kulturu. Hodí se do pánských pokojů a interiérů zařízených v různorodém eklektickém stylu.

Foto: The French Bedroom Company

Nástěnná lampa vypadá na pozadí tapety s motivem knih hodně efektně. Prostor pak doladí lustr ve tvaru klobouku.

Článek

Lustry ve tvaru buřinky a cylindru navrhl londýnský designér Jake Philips. Jeho hravá svítidla Jeeves and Wooster mají symbolicky připomínat anglickou kulturu. Jsou pojmenovaná podle filmu z devadesátých let.

Inspirací se totiž designérovi stalo britské komediální drama vyprávějící příběh elegantního starého mládence Bertieho Woostera, pro kterého byla buřinka typická a jeho komorníka sluhy Jeevese. Designér se snažil vystihnout klasické britské kulturní ikony, kterým je vlastní jistá výstřednost.

Foto: Pierrot et Coco, The French Bedroom Company

Klobouky mají zlatou úpravu hliníkové podšívky.

Buřinka a cylindr mají připomínat éru imperialismu. Klobouk totiž často spojuje majitele se sociální třídou nebo rasou. Buřinka má navíc často podšívku se zlatou barvou, která tomuto kousku dodává punc luxusu.

Foto: Fritz Fryer Antique Lighting

Cylindr je určený do interiéru zařízeného ve strohém eklektickém stylu.

Osvětlení je vyrobeno z vlněné plsti a má hliníkovou podšívku. Je určeno pro 28wattovou žárovku. Klobouky jsou navrženy v průměrech 28 a 30 cm. Šikovný kutil si tak obdobnou variantu lustru zvládne vytvořit i sám.

Foto: Little Mill House

Klobouky jsou zavěšeny na kabelu v černé nebo červené barvě, která dodá designu na zajímavosti.

Pokud chcete styl pánského budoáru doladit k dokonalosti, volte kožené doplňky a robustní nábytek. Dobře bude vypadat i masivní karafa na whisky.

V interiéru by neměl chybět ani velký stůl, pohodlné křeslo, velká knihovna a bankéřská stolní lampa. [celá zpráva]

Foto: House of Fraser

Pánský interiér doladí i masivní ušák, knihovna s bednami od vína a whisty a polštář s motivem klobouku.

Osvětlení ve tvaru klobouků inspirovalo i korejského designéra Hwasung Yooa ze studia Mars. Ten navrhl svítidla v podobě dámského klobouku nebo kšiltovky. Ta zase perfektně zapadnou do všech šaten.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám