Hlavní obsah

Nábytek s prvky ze slámy je letos v kurzu, ladí k trendy boho stylu

Novinky, Kristýna Křížová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V poslední době je hodně v kurzu rozevlátý boho styl, který fandí přírodním materiálům, výšivkám i ekologickým materiálům. K němu skvěle ladí i kousky s prvky slámy, která sice není nezničitelná, ale je oblíbená pro svou dekorativnost, lehkost a širokou využitelnost v interiérovém designu.

Foto: Thea, Heavenly Homes and Gardens

V interiéru najde uplatnění i klasický slamák, tentokrát jen coby dekorace.

Článek

Kousky ze slámy rozhodně nejsou moc odolné. Příliš se proto nehodí do početných domácností s malými dětmi nebo domácími mazlíčky.

Na druhou stranu, kvalitní ošetřený nábytek ze slámy běžný provoz unese a není třeba se ho obávat. Jeho velkou předností je lehkost, a tedy i snadná přemístitelnost. Ocení ho tak zejména ti, kdo se rádi stěhují nebo obměňují nábytkové uspořádání interiéru.

Foto: Go Modern Furniture

Nábytek se slaměnými prvky byl trendy před několika desetiletími. Letos se vrací do módy.

Slaměné kousky budou dobře ladit s rostlinnými dekoracemi i s kousky barevně inspirovanými jihoamerickými úrodnými nížinami – pampami. Právě tlumené, světlé, béžové tóny sladí interiér k dokonalosti.

Foto: Bohemia Design Limited, Postcards Home

V interiéru zařízeném v boho stylu nesmí chybět dostatek slaměných košíků.

Hodně oblíbené je použití slámy na stínidla. Ta zajistí, že i studené světlo bude v interiéru působit teplým a hřejivým dojmem. Taková stínidla ale mohou být i dobrým lapačem prachu, vyplatí se proto nepodcenit údržbu a stínidla pravidelně čistit od nečistot jemným kartáčem.

Foto: Nedgis

Slaměné detaily na stínidle dodají osvětlení na zajímavosti.

Kousky s prvky slámy kombinujte ideálně s dalšími přírodními materiály. Ideálně třeba s exotickým dřevem, kamenem, rákosem, bambusem, prostíráním z banánových listů, ratanu nebo proutí.

Foto: Go Modern Furniture

Stoličky se slaměnými sedáky zapadnou do interiérů v přírodním stylu.

Pokud patříte mezi fandy boho stylu a kromě nábytku se slaměnými prvky si chcete pořídit i další kousky, které budou k tomuto trendu ladit, zkuste do interiéru zakomponovat i houpací sítě nebo křesla. Ta budou vybízet k relaxaci a v interiéru vytvoří uvolněnou atmosféru, která k tomuto stylu rozhodně patří.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám