Hlavní obsah

Houpací sítě v boho stylu působí uvolněným dojmem a přímo vybízejí k lenošení

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud si chcete pořídit nějaký trendy doplněk na letní dovolenou, zkuste zauvažovat nad houpacími sítěmi v boho stylu. Tyto kousky zpestří zahradu u rodinných domů, jsou i funkčním prvkem pro cestování, které k rozevlátému stylu rozhodně patří. Nechte se inspirovat kousky v ležérním duchu.

Foto: DaWanda (3x), Myadele (2x)

Boho styl je v posledních letech v kurzu. Je mu vlastní ležérnost a nenucenost.

Článek

Boho styl je v poslední době ceněn pro svou jednoduchost a dekorativnost. Jde o námět, který umožňuje míchání motivů a inspiruje se prvky z různých kultur. Houpací sítě v boho stylu tak působí na první pohled exoticky a celkem nevšedně.

Foto: DaWanda, Lagoon

Nebojte se výrazných barev a jejich kombinací, k tomuto stylu se perfektně hodí.

Základem sítí v tomto stylu by měly být přírodní materiály, které vypadají, že už mají patinu. Ta je naopak efektním prvkem. Sítě mají působit pohodovým, byť i lehce neforemným dojmem.

Foto: Myadele.de

Dekorativní prvky po stranách krášlí sítě při houpání efektně vlají.

Výhodou sítí je jejich skladnost. Díky tomu, že jsou spíše velkými závěsnými šátky a nemusí přesně držet tvar jako jiné sítě s rámy a výztuhami, je jejich přenos celkem jednoduchý. Jde o lehké kousky, které si můžete vzít bez problémů k vodě nebo na výlet a užít si kdekoli pohodlné lenošení.

Foto: Lagoon, The Design Hunter

Sítě v Boho stylu mají ležérní zdobení, které odkazuje k ruční práci.

Těmto kouskům sluší pestré barvy, květinové vzory a výrazné třásně po stranách. Hitem jsou i výrazné pruhované potisky se střapci a třásněmi připomínající oblečení volnomyšlenkářských květinových dětí z šedesátých let minulého století.

Foto: Einrichten-design.de

V kurzu jsou i kousky, které na první pohled připomínají rybářské sítě.

Bohémskému stylu sluší předně ekologické a recyklovatelné materiály. Vyhněte se proto kouskům z čistě umělých materiálů. Efektní budou například sítě vzniklé patchworkovou metodou, sešíváním různých kusů už nepotřebných látek k sobě.

Foto: DaWanda

Výhodou těchto sítí je jejich nízká hmotnost a skladnost.

Pro boho styl je rovněž typická pohodlnost a důraz na užívání si života. Houpací sítě jsou tak základním kouskem pro zařizování exteriéru v tomto stylu. Pokud je vám bohémský život blízký, nebojte se sítě uplatnit i v interiéru jako funkční i dekorativní prvek.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám