Hlavní obsah

Nábytek s příběhem oživí každý dětský pokoj

Právo, Gisela Růžičková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Děti mají rády nábytek, který je nenudí, ale naopak je překvapí barvami i tvarem, je součástí jejich her a dokonce podněcuje nové. Rodiče pak v dětských pokojích preferují nábytek spolehlivý, funkční, bezpečný, zdravotně nezávadný a nejlépe takový, který roste spolu s dětmi.

Článek

Všechny jmenované vlastnosti obvykle spojuje designový nábytek vyrobený ze dřeva nebo ekologických lisovaných dřevěných desek. Ať už to jsou postýlky, stolky s židličkami, variabilní patrové postele, hrací koutky, nábytkové sety i hračky, jako jsou houpací koník nebo písmenka.

Vyrábějí se z kvalitních domácích dřevin (jasan, dub, buk) nebo ekologických MDF desek, jejichž základem je lisované smrkové dřevo, umožňující netradiční tvarování. Povrch nábytku je dále upravený lakem a je k dostání v barevných odstínech. Použité vosky a oleje na dětském nábytku mají být zdravotně nezávadné.

Bezpečné jsou i oblé rohy, neviditelné spoje, panty s celoživotní zárukou na funkčnost. Všechny materiály by měly být prověřeny příslušnými certifikáty.

Reklama

Související témata:

Související články

Sektorový nábytek se úspěšně vrací

Skladebný, neboli univerzální nábytek, který lze jakkoli kombinovat do sestav, je stále více populární. Oceňujeme na něm praktičnost, příznivou cenu, možnost...

Výběr článků

Načítám