Hlavní obsah

Milovanou profesi připomenou doma tematicky řešené tapety

Novinky, Kristýna Křížová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud máte profesi, kterou můžete dnes vykonávat jen těžko, nebo prostě jen více pracujete na home office, možná vás zaujmou tipy na tapety tematicky určené pro různé profese. Pokud jich budete využívat jako pozadí, kolegy při online hovorech bezesporu vizuálně zaujmete. Na rozdíl od klasického počítačem upraveného pozadí bude to skutečné z tapet působit věrohodněji.

Foto: Lime Lace

Architekti možná ocení tapety s motivy historických budov.

Článek

Mnoho lidí si dnes oblíbilo jako pozadí knihovny. Díky němu chtějí vypadat sečtěle, vzdělaně a profesionálně. Pokud se chcete třeba účastnit online konference, rozhodně jde o lepší pozadí než volit třeba kuchyňské prostředí nebo ložnici.

Nemusíte ale nutně volit vždy jen knihovny. Některým povoláním budou slušet i jiné motivy.

Foto: Monkey Puzzle Tree

Ideální pozadí pro historiky má ducha dávných časů.

Tapety se vyplatí volit nejen s ohledem na charakter povolání, ale i na celkové zařízení bytu. Pokud máte prostor zařízený v oblíbeném přírodním stylu, nic nezkazíte rostlinnými motivy.

Minimalisté zase mohou vsadit na jednoduché geometrické vzory na tapetách. Ideálně se vyplatí volit nadčasové vzory typu pepito, rybí kost, námořnický proužek atp. Ty bezesporu nikoho neurazí a kolegy také zaujmou.

Foto: Celina Digby

Přírodovědci možná ocení tapety inspirované vegetací.

Mějte na paměti, že vytváříte jakési domácí studio, které po skončení pandemie nemusíte využívat tak často. V interiéru by tak měla tapeta hrát dekorativní roli a ladit se zbytkem zařízení. Pokud tedy zvolíte uměřenější provedení, v budoucnu za to dost možná budete rádi.

Foto: Feathr

Ideální pozadí pro astrologa zaujme všechny sledující.

Ti, kteří zvažují pořízení speciálních tapet na online hovory, by také neměli opomenout pohodlná křesla, která bezpochyby dobu trávenou online zpříjemní. Trendem, který se vrací do módy, je klasický ušák, který krášlí sametové potahy.

Foto: Lime Lace

I baletky si mohou v interiéru připomenout svou milovanou profesi.

Ti, kdo mají malý prostor a musí své koutky třeba ještě s někým sdílet, mohou zvolit zmíněné knihovny jako pozadí. Pokud rozměrné knihovny nevlastníte, nevěšte hlavu. Pro online hovory stejně efektně zafungují i falešné knihovny na tapetách.

Anketa

Používáte také při online konferencích jako pozadí knihovnu?
Ano, a vypadá to moc pěkně.
17,5 %
Měl/a jsem ji, ale nebylo to nějak ono.
7,5 %
Snažím se nějakou sehnat.
7,5 %
Knihovnu máme doma velkou, ale nepoužívám ji.
23,8 %
Nemáme doma velkou knihovnu.
43,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 80 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám