Hlavní obsah

Masážní podlahy jsou skvělým pomocníkem pro relaxaci

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Masáž nohou si dnes může člověk dopřát každý den a nemusí se na ni nikam objednávat. Letošním hitem v podlahovinách jsou totiž masážní podlahy, které nohám uleví od bolesti a od únavy. Hodí se hlavně do prostor, kde se člověk pohybuje bosý, zabodujete s ní klidně i v obývacím pokoji.

Článek

Podlahy masírují chodidla díky vlisovaným vzorům a ornamentům, jejich povrch je tedy drsnější a nehodí do celého bytu. Dobře poslouží třeba v ložnici nebo v obývacím pokoji. Pěkně vypadá podlaha z ořechu ošetřená přírodními oleji. Nejlevněji z masážních podlah vychází většinou javor.

Podlaha ze skleněných kuliček do sprchového koutu

Vsazené skleněné kuličky jsou alternativou k dřevěným podlahám, lze je zapracovat přímo do vzoru podlahy (např. mezi dlaždice) nebo se pomocí kuliček a pryskyřice vyrobí na ploše podlahy různé vzory a ornamenty. Ty po vybroušení celé plochy působí elegantním dojmem.

Sprchový kout v orientálním stylu s masážními kuličkami v podlaze.

FOTO: Ginzel

Drobné křišťálové kuličky se dají použít do spárovacích hmot, čímž získáte efektního odlesku ze spár mezi dlaždicemi. Skleněné kuličky zapracované do podlahy sprchového koutu vypadají velmi efektně.

Masírování za pomoci dřevěných špalíčků

Zelená masážní podlaha z dřevěných špalíčků zasazená do měkkého podloží byla součástí výstavní expozice designérek Valentiny Audrito a Abhishake Kumbhat na milánském veletrhu.

Krátké dřevěné špalíčky masírují chodidla.

FOTO: www.pianeta-sudest.com

Dřevěné špalíčky vypadají jako zelená tráva a podobně příjemné jsou i na dotek.

Masážní kolébka uleví nohám v práci

Sedavé zaměstnání zatěžuje organismus tím, že průtok krve v dolních končetinách je horší. Žilní návrat krve k srdci je obtížnější a nohy proto těžknou. I v kanceláři si ale můžeme od pocitu těžkých nohou ulevit, třeba díky masážní kolébce, která umožňuje příjemný kolébavý pohyb nohou, díky tomu se zlepšuje krevní oběh.

Houpací kolébka poslouží k masáži v kanceláři.

FOTO: Nábytek HSP

Masírování nohou je zdravé i příjemné, proč ho nezkusit. Masážní podlahu nebo kolébku ocení i hosté a děti, tak proč mít doma jen klasické lino nebo parkety a nezkusit i něco netradičního.

Anketa

Máte doma masážní podlahu?
Ano
3,9 %
Ne
86,4 %
Uvažuji, že si ji pořídím.
9,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1217 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám