Hlavní obsah

Lebka jako dekorační prvek pokoje pro mladé drsňáky

Novinky, tnk

Mladí lidé, kteří si nezakládají na romantickém stylu, ale rádi poslouchají rock nebo si oblíbili styl emo, možná ocení interiér zdobený maketami lebek. Tato dekadentní výzdoba interiéru se hodí právě pro ně.

Článek

Zajímavým návrhem je židle s příznačným názvem "Lebka" od designérského studia Pool. Její tvar je reakcí designérů na kýčovitý tvar zahradních židlí z plastu. Tvůrcům se podařilo vytvořit ikonický kus sedacího nábytku, který jistě bude mít v dějinách designu své místo.

Aby byl interiér sladěný, vyplatí se opakovat zvolený motiv i na kuchyňských potřebách. Žertovné polepy, které lze jednoduše vytisknout na papír a nalepit izolepou, na kořenkách nebo na různých tekutinách dodají bytu vtip a oživí ho.

Při vstupu do interiéru můžete uplatnit rohož s podobným motivem. Bude hostům předem avizovat, že vstupují do dekadentního či pirátského pokoje.

Poličku pak může ozvláštnit třeba nevšední květináč s květinou v maketě dutiny lebeční.

Pro vyznění tohoto motivu je ideální zvolit černobílou kombinaci. Právě ta dá díky své kontrastnosti motivu nejlépe vyniknout a působí uměřeně. Vyhněte se ale dalšímu dekorování - lesklým látkám a zlatému či stříbrnému vyšívání.

Pokud chcete, aby motiv vyzněl spíš vesele, a chcete jím dekorovat spíš dívčí pokoj, volte kombinaci motivu rozesmátých lebek a růžové či červené barvy.

Správný pokoj mladého rockera doladí tapety s motivem lebek. Ty mohou být i v moderním plastickém provedení.

V jiných kulturách na makety lebek v interiéru narazíme častěji než v Evropě. Jsou součástí různých karnevalových masek a náboženských předmětů.

Foto: Profimedia.cz

V zemích jako je Malajsie je lebka součástí nábožensky založeného dekorování příbytků.

Zařídit si interiér trochu nevšedně a vsadit třeba na motiv lebek určitě ocení někteří mladí, pro dospělé se ale tato výzdoba příliš nehodí. Ti by mohli ocenit například nyní velmi moderní dekorování v přírodním stylu. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám