Hlavní obsah

Lampy sloužící i jako němý sluha či příborník se skvěle hodí do minibytů

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V menších stísněných prostorech musí být majitelé důmyslní, alespoň pokud chtějí, aby byl byt plně funkční. Skvělým pomocníkem jsou pro ně objekty, které v sobě kombinují hned několik užitných funkcí. Jde třeba o lampy, které kromě toho, že fungují jako plnohodnotné osvětlení, poslouží i jako věšáky nebo stoly.

Foto: In Spaces, Gentleman Valet Company (2x)

Lampa může posloužit i jako stylový příborník nebo praktický věšák na oblečení

Článek

Nápaditým kouskem do pánských pokojů a šaten je bezpochyby stojací lampa s dřevěnými prvky, kterou lze využít i jako němého sluhu.

Jde o kousek, který může najít uplatnění i v obchodech s pánskou konfekcí nebo v bytech milovníků módy, kteří se chtějí těšit pohledem na své vybrané módní kousky a chtějí si jich užít i jako bytové dekorace.

Foto: Gentleman Valet Company

Němý sluha a lampa v jednom je nábytkem, který nechá plně vyniknout zavěšené oblečení.

Zajímavý kouskem je i nástěnná lampička, která slouží i jako polička a opěrka na knihy, a upoutá pozornost na odložené prvky. Pokud tak chcete hosty během návštěvy u vás doma upozornit na literaturu, kterou rádi čtete, pak jde rozhodně o ideálního pomocníka.

Foto: Currey and Company

Lampa kombinovaná s knižní zarážkou je ideálním kouskem do čtecího koutku.

Klasičtějšími verzemi jsou stojací lampy kombinované s odkládacími stolky různých rozměrů. Ty oceníte v kombinaci s velkými křesly, která umožní pohodlné čtení. Lampa a odkládací stolek na kávu nebo brýle v jednom je ideálním doplněním takového čtecího koutku.

Foto: DaWanda

Lampa na barelu poslouží jako barový stolek v industriálním interiéru.

Odkládací plocha u lampy bývá zpravidla menších rozměrů. Osvětlení tak vypadá na první pohled celkem všedně a nijak neruší celkový dojem z interiéru.

Foto: Beacon Lighting

Odkládací stolek je praktickým detailem stojacích lamp.

Pokud potřebujete v bytě ušetřit hodně místa, můžete se nechat inspirovat opravdovým designérským výstřelkem, kterým je osvětlení a sprcha v jednom. [celá zpráva]

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám