Hlavní obsah

Interiér v letním stylu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Exotika, výrazné barvy a přírodní materiály, v tomto duchu se nesou atraktivní bytové trendy, které patří k létu. Inspirativní nábytek a doplňky jsou přitom snadno kombinovatelné s běžným moderním zařízením. Ukazují návrat k přírodě, kráse jejích motivů a materiálů.

Foto: Moebelix

Proutěné či bambusové květináče, rostliny z exotických krajů, obdélníkové či kulaté koberečky z juty, dřevěné palety jako alternativní posezení. Vše je ve znamení slunce a léta.

Článek

Rostlinné motivy inspirované cizokrajnou flórou, materiály, jako jsou ratan, bambus nebo juta, a lehké letní textilie. Kombinují se neutrální odstíny bílé a béžové s tyrkysovou, oranžovou, růžovou či hořčicovou. Interiér chytne prázdninovou atmosféru a vy odpočinkovou náladu.

Motiv lodí, plachetnic a člunů dodá interiéru prázdninovou atmosféru

Tipy a trendy

Jednoduché triky

V obývacím pokoji i v ložnici si dopřejte polštářky a plédy v sytých odstínech nebo s barevnými motivy exotických rostlin a květů, lehké transparentní závěsy v odstínech svěží bílé a světle béžové.

Foto: Moebelix

Barevné nádobí a bambusová prkénka udělají u jídelního stolu atmosféru prázdninové destinace.

Foto: Astoreo

Potah na židli s potiskem je stylový a zároveň praktický. Židli chrání před nežádoucím ušpiněním, v nabídce v různých variantách potisku. Cena 249 Kč

A odvažte se i barevnou kombinací červené, oranžové a žluté.

Dětské bavlněné potahy na polštáře jsou ideální volbou na léto

Tipy a trendy

V jídelně dejte na stůl jutové prostírání, barevné nádobí, bambusová servírovací prkénka, běhouny a podsedáky v sytých odstínech nebo s dekorem palmových listů.

Foto: Asko - Nábytek

Maják s LED osvětlením je spojen s mnoha symboly, mnozí si ale vybaví dovolenou ve Středomoří a šumící moře. Maják je vysoký 30 cm, cena 190 Kč

Foto: Asko - Nábytek

Půvabné pruhované povlečení z renforcé vlny je hebké na dotyk, má vynikající absorpční vlastnosti, dobře odvádí vlhkost. Design hravých proužků v modré barvě evokuje moře.

Venku na terase či kdekoliv v bytě nezapomeňte na bambusové či ratanové lucerny a stínítka, obaly na květináče z bambusu či vodního hyacintu, exotické pokojovky, koberečky z juty.

Anketa

Líbí se vám dekorace s rostlinnými motivy v interiéru?
Ano, to jsou moje oblíbené!
36,8 %
Některé docela ujdou...
14,9 %
Nesmí jich být moc a nesmí být moc výrazné.
25 %
Spíše ne.
10,5 %
Ne, to se mi nelíbí.
12,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 505 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Léto voní levandulí

Kvetoucí levandule, to je příliv radosti, výjimečné chuti, a hlavně nezaměnitelné vůně, se kterou si užijeme chvíle tvoření i sladké letní nicnedělání.

Užijte si vůni letního soumraku

Neopouštějte zahradu hned, jak se slunce skutálí k obzoru, a vychutnávejte si tajemnou chvilku dohořívajícího dne. Možná vás udiví, kolik života a vůní se...

Výběr článků

Načítám