Hlavní obsah

Dětské bavlněné potahy na polštáře jsou ideální volbou na léto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud chcete dětský pokoj na léto dekorovat nebo vybavit polštáři, pak se v tomto období vyplatí sáhnout po bavlněném materiálu. Výhodou je zejména dobrá prodyšnost bavlny. Také vyniká dobrou savostí.

Foto: Antipodream, Red Candy

Bavlněné polštářky s hravými motivy rozzáří dětské pokoje.

Článek

Povlaky na polštáře z přírodních vláken z různých druhů bavlníku jsou na dotek příjemné, měkké a jemné. Právě to malé děti rozhodně ocení. Upřednostnit můžete i veselé tvary a pestré barvy.

Foto: Evie a Skye, Red Candy

V dívčích pokojích budou hrát prim světlé pastelové barvy, které jsou hodně trendy.

V létě oceníte i fakt, že bavlněné potahy rychle schnou. Na sluníčku ale sušte předně bílé a světlé kousky. Barevné by mohly přijít o svou původní sytost.

Foto: Sophie Allport

Bavlněné polštáře jsou skvělou dekorací do interiérů zařízených v přírodnějším stylu.

Bavlna je ceněna i pro své termoizolační vlastnosti, v létě na dotek příjemně chladí. Jde také o vhodný materiál pro alergiky, ale i pro děti s citlivou pokožkou.

Foto: Sweetpea a Willow, Sophie Allport

Do uměřenějších interiérů volte tlumenější barevnost.

Předností bavlny je zpravidla i její cena. Volte ale raději kousky, které jsou hustě tkané. Příliš řídce tkané potahy jsou sice levné, ale dlouho by vám nevydržely. U dětských povlaků, které musí odolávat větší zátěži, to platí dvojnásob.

Foto: Antipodream

Hravé motivy zvířat oživí nudné pokoje.

Mějte ale na paměti, že bavlna se může lehce srazit, v pračce ji proto perte na program speciálně uzpůsobený - zpravidla na 40-60 °C. Stejně tak, pokud se chystáte si povlaky šít sami, berte v úvahu, že materiál může po vyprání nějaké milimetry ztratit. Je proto vhodné bavlnu nejdříve vyprat.

Anketa

Máte rádi bavlněné povlečení?
Ano, to je moje nejoblíbenější.
80,6 %
Celkem ano.
12,5 %
Je mi to jedno.
0 %
Ne, dávám přednost jiným materiálům.
6,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 72 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám