Hlavní obsah

Inspirujte se boho stylem, který přináší přírodní prvky i do interiéru

Novinky, Kristýna Křížová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velkým letošním letním trendem byl rozevlátý boho styl, který se na podzim přesouvá do interiérů. Pokud si v něm chcete zařídit prostor, máme pro vás potřebné tipy. Prim hrají lapače snů, háčkované kousky i etno prvky ulovené na cestách a dekorace z různých kultur. Boho styl fandí pestrosti.

Foto: Traumteppich

Prim hrají závěsná houpací křesla i sítě a koberce inspirované etno vzory.

Článek

Ti, kdo si chtějí připadat v interiéru trochu jako v přírodě, mohou vyzkoušet boho styl. Ten si získává stále víc příznivců. A to zejména proto, že plně souzní s přírodou.

Vládnou mu materiály jako dřevo, len, kámen a také přírodní barvy typu světle hnědá, zelená a kontrastní kombinace jasně bílé a temné černé na textiliích.

Foto: Norsu interiors

Při zařizování interiéru se držte přírodních tónů a nezapomeňte na rostlinné dekorace.

K boho stylu neodmyslitelně patří míchání různých kulturních prvků. Nemusíte se bát kombinovat české lidové motivy třeba s japonskými. Právě mixování vzorů dodá interiéru zařízenému v boho stylu na uvolněnosti a pestrosti.

Foto: Talking Tables, House of Flora

V interiéru uplatníte motivy z jiných kultur i sošky z cest po exotických zemích.

Velkým hitem v interiéru zařízeném v boho stylu je z hlediska rostlinných dekorací použití eukalyptu i závěsných květináčů, díky kterým můžete prostor na první pohled proměnit tak trochu v džungli. Ty přijdou vhod i v domácnostech s malými dětmi.

Foto: Talking Tables, Home Landing

K boho stylu neodmyslitelně patří lapače snů i tapety s rostlinnými motivy inspirované lučním kvítím.

Platí, že nedokonalost nábytku a patina se v boho stylu odpouští. Nemusíte se tak bát oprýskaných laků ani lehce poškozených, ale jinak plně funkčních nábytkových kousků. Pokud je vhodně zkombinujete, v tomto stylu s nimi chybu neuděláte. Patina je naopak žádoucí.

Foto: Sweetpea a Willow, Schoner Leben

Na stěnách uplatníte zrcadla rámovaná ratanem i tepané talíře či závěsné květináče.

Vhod také přijdou rukodělné výrobky, které jsou háčkované, šité nebo ručně vytvářené. Originalita výrobků dodá interiéru osobitého ducha a připomene koníčky a zájmy obyvatel.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám