Hlavní obsah

Inspirace z koupelen cizích zemí aneb netradiční očista těla

Novinky, tnk

Jiná země, jiný mrav a také jiná koupelna. Možná vás to překvapí, ale koupelny opravdu nejsou všude na světě stejné. V Japonsku se sprchují vsedě a ve Francii zase nedají dopustit na bidet, je to praktické a hygienické. Nechte se inspirovat koupelnami cizích zemí...

Článek

V Japonsku se často lidé sprchují vsedě a má to své výhody, omytí těla je jednodušší a pohodlnější. Možná tomuto trendu také přijdete na chuť, stačí si pořídit praktické sedátko.

Italové nedají dopustit na dlouhá umyvadla

Italským trendem jsou umyvadla s praktickými velkými odkládacími plochami. Pod umyvadlem nesmí chybět praktické skříňky a nad umyvadlem široké zrcadlo.

.: Pořádně dlouhá odkládací plocha je typická pro italské koupelny.foto: Laufen

U takového širokého zrcadla se vyplatí zauvažovat nad tím, jak zařídit, aby se nezamlžovalo. Dnes už to ale není velký problém, na trhu seženete zrcadla, která se nezamlžují. Vzadu totiž mají vyhřívanou fólii, která se zahřeje po rozsvícení zrcadla a tím dojde k jeho odmlžení.

Francouzi potřebují bidet

Pro Francouze je nezbytností bidet, samostatná malá toaletka, která slouží k omytí po vykonané potřebě. Pořídit si bidet rozhodně není od věci, díky bidetu se nemusíme tak často sprchovat a ušetříme tak dost peněz za vodu.

.: Ve Francii nesmí chybět hygienický bidet.foto:Mobalpa

S bidetem se můžete setkat i u nás, třeba ve francouzských restauracích nebo v domovech cizinců, kteří si bez bidetu nedovedou koupelnu s toaletou vůbec představit.

Finové dostávají nečistoty z těla ven saunováním

Finové milují saunování, horkovzdušnou lázeň při teplotě vzduchu kolem 80-100°C a při velmi nízké vlhkosti 10-15 %. Sauny se vyrábějí z finského smrku a jsou velmi ekologické.

.: Finové milují saunování, díky intenzivnímu pocení dostávají z těla ven nečistoty.foto: Alfawell

Po saunování se běží zchladit do horského jezera. Finové také preferují obložení koupelny pravým dřevem, najdete u nich i celodřevěné vany, které jsou dnes k mání i u nás.

.: Dřevěná vana z cypřišového dřeva se skvěle hodí na bylinné lázně nebo pro ochlazení se po saunování.foto: www.a-pool.cz

Inspirujte se zajímavými trendy z cizích zemí a neomezujte se jen na to, co je průměrné a běžné, možná vám bude vyhovovat něco opravdu netradičního.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak jednoduše zrenovovat starý sprchový kout

Při renovaci koupelny máme dvě možnosti, jak postupovat. Buď si najmeme firmu, nebo si koupelnu snů vybudujeme sami. Obě varianty mají svá pro i proti, takže...

Výběr článků

Načítám