Hlavní obsah

Hravé židle a zábavné posezení pro děti a dospělé

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když trochu popustíme uzdu fantasii tak posezení nemusí být nuda. Designéři přicházejí s nábytkovými novinkami, které se inspirují dětským světem a navíc jsou praktické. Hravost není výsadou jenom dětí, i dospělí se rádi posadí třeba na stoličku ve tvaru prasátka, požadavek je jen jeden, design musí být na skvělé úrovni.

Článek

Halka Maršáková a Lucie Barešová navrhly pro novou generaci mladých výrazné solitérní kusy – houpací zvířátka v sytých barvách. V interiéru se stanou dominantou.

Foto: jeroenwesselink.nl, Magis, , Novinky

Designové sedátko - prasátko je stylovým nábytkovým kouskem, který můžete používat na různé způsoby. Tipli byste si, že jelení trofej (vpravo nahoře) slouží i jako stolička?

:. Designové sedátko - prasátko je stylovým nábytkovým kouskem, který můžete používat na různé způsoby. Tipli byste si, že jelení trofej (vpravo nahoře) slouží i jako stolička?

:. Designové sedátko - prasátko je stylovým nábytkovým kouskem, který můžete používat na různé způsoby. Tipli byste si, že jelení trofej (vpravo nahoře) slouží i jako stolička?FOTO: jeroenwesselink.nl

Jako zábavná dekorace složí nápaditá novinka – stolička, kterou můžete mít pověšenou na zdi jako dekoraci. Když přijdou hosté, jednoduše ji svěsíte a praktická barevná stolička je na světě. Na stěně tento designérský kousek vypadá jako jelení trofej. Na svědomí ji má holanďan Jeroen Wesselink.

.: Jsem z toho jelen: je to dekorace nebo jelení trofej?

FOTO: jeroenwesselink.nl

Asi každé dítě miluje houpacího kohouta, slepici nebo losa, je to klasika, která nestárne, a pokud vyberete zajímavé provedení, třeba si ho nechá v pokoji i v budoucnu jako milou vzpomínku na dětská léta. Vy si zase můžete lebedit třeba v křesle ve tvaru vajíčka.

.: Zábavné posezení pro děti i pro dospělé: houpací los a křeslo - vajíčko.

FOTO: Novinky.cz, Kare, Ikea

Spolu s dětmi si možná oblíbíte i sedací pytle, které se plně přizpůsobí tělu. Vyrábějí se v mnoha veselých barvách a jejich výhodou je, že nemají žádné ostré rohy, takže jsou pro děti bezpečné.

.: Sedací pytel pro děti i pro dospělé.

FOTO: Novinky.cz, Sit on it

Obě generace potěší i sezení na gymnastickém mýči, kolena dospělého byla měla být o něco níž než  pánev. Ta by měla být podsazená, a páteř tak bude ve správné poloze a bude se vám dobře sedět.

Pokud je dítě vysoké 80 - 110 cm, tak by průměr míče měl být cca 30 cm, pro dítě do 135 cm pak 45 cm, dítě vysoké 135 až 160 cm by mělo sedět na míči o průměru 55 cm. Unavené mamky potěší masážní míč (vlevo).

FOTO: Novinky.cz,

Vstupte do světa dětí a zkuste nakupovat nábytek, který bude vyhovovat i vám. Pobavíte se spolu s nimi a čas strávený hraním bude radostí pro obě strany.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám